A művelődési igazgatóság pozitív hozzáállására van szükség műemlékeink megőrzéséhez

(0 Szavazat)30 megjelenítés

A megyei művelődési igazgatóságnak a műemlékeket kezelő önkormányzatokkal, egyházakkal való jobb együttműködését sürgette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a prefektusi hivatal január 26-i, hétfői ülésén. A megyeelnök helyi önkormányzati és egyházi elöljárók panaszaira hivatkozott, miszerint a művelődési igazgatóság illetékes munkatársa hátráltatja a műemlékvédelmi munkálatokat, ami miatt pályázatok lebonyolítása kerül veszélybe.

– A turizmusban látjuk Hargita megye jövőjét, és az egyik vonzerőt műemlékeink jelentik. Nem mellékesen jegyzem meg, hogy ezek az épületek történelmi múltunk bizonyítékai ezen a földön, identitásunk fontos őrzői, és ha nem vigyázunk rájuk, idővel leromolhatnak, eltűnhetnek ezek az épületek, ami katasztrófa lenne kulturális önazonosságunk szempontjából is – jelentette ki Borboly Csaba párbeszédet, együttműködést szorgalmazva az érintett intézmények között.
A megyei tanács elnöke Andrei-Jean Adrian prefektus éves beszámolójához is hozzászólt. Elmondta, hogy ha voltak is véleménykülönbségek a prefektusi kollégium tavalyi ülésein közte és a kormányzati hivatalok vezetői között, azok a megye lakóinak javát szolgálták, hiszen a problémák kibeszélésével sikerült rendezni az ellenőrző szervek és vendéglátó egységek, táborszervezők közti nézeteltéréseket a tevékenységek zavartalan folytatása érdekében. Emellett Borboly Csaba azzal a kéréssel fordult a kormánymegbízotthoz, hogy sürgesse meg a vadkárok kifizetését a szaktárcánál.

 

Csíkszereda, 2015. január 26.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774