A megelőzés a fontos, nem a büntetés

Évet értékeltek az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségénél

(0 Szavazat)25 megjelenítés

A 2014-es év kiértékelése és a 2015-re tevezett tevékenységek szolgáltatták az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU Olt) által a csíkszeredai megyeházára összehívott január 22-i megbeszélés témáját, amelyen részt vett Gheorghe Pop dandártábornok, az ISU főfelügyelője, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Andrei Jean-Adrian prefektus is.

Borboly Csaba megköszönte a felügyelőségnek a megyei tanáccsal való kiváló együttműködést, ugyanakkor felhívta a figyelmet az önkéntes tűzoltók egységeinek pótolhatatlan tevékenységére, amely téren Hargita megye országosan az első. Felhívta a felügyelőség figyelmét arra, hogy a büntetésnél fontosabb a megelőzés, amelyben nagy szerepük van az önkéntes tűzoltóknak, hiszen helyben, azonnal közbe tudnak lépni sürgősségi esetekben, ha viszont erőfeszítéseikre az illetékesek büntetésekkel válaszolnak a rengeteg hatályban lévő törvény nyomán, akkor sok esetben veszélybe kerülhet az önkéntes csapatok léte.
– 2014-ben is jelentős összegeket fordítottunk megyeszerte az önkéntes tűzoltók segítésére, a megyei tanács kalákakezdeményezéséből közel tíz tűzoltószertár újult meg, 271 darab védőfelszelést vásárolhattak az önkéntes tűzoltók, illetve megyeszerte négy képzés szervezését is támogattuk. Ugyanakkor a LEADER program keretében hét település – Székelyvarság, Zetelaka, Oroszhegy, Fenyéd, Farkaslaka, Korond és Parajd – önkormányzata mintegy 252 ezer eurót  hívott le az önkéntes tűzoltóegységek támogatására, ugyanígy Gyergyó térségében 200 ezer eurót hívtak le. Továbbá idén tervezzük egy koordinációs és irányítási központ létrehozását, illetve a csíkcsicsói repülőtér is fontos szerepet játszhat a sürgősségi esetek felfedezésében és kezelésében. Ezekből is látszik, hogy megyeszerte óriási erőfeszítéseket teszünk a lakosság biztonságának garantálására, éppen ezért fontos, hogy továbbra is együttműködésben, egymás munkáját segítve dolgozzunk – emelte ki a megyeelnök.

 

Csíkszereda, 2015. január 22.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774