„A megbecsülés, a szeretet és az alázat a lélek tisztítóforrása”

(0 Szavazat)51 megjelenítés

Újraalakulásának 20 éves évfordulóját ünnepelte a gyergyói Kolping Család Egyesület július 5-én, szombaton. A Gyergyószentmiklóson tartott ünnepség szentmisével kezdődött, majd a meghívott vendégek köszöntötték a jelenlévőket. Ünnepi beszédet mondott Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Keresztes Zoltán gyergyószentmiklósi plébános, Szabó János, a Romániai Kolping Szövetség elnöke, valamint a Gyulafehérvári Egyházmegyei Kolping Szervezet vezetősége részéről Páll Csaba, illetve felolvasták Gyergyószentmiklós polgármesterének, Mezei János üzenetét is.

A rendezvény mottója „Az emberi munka minőségét a lélek határozza meg” volt.  Barti Tihamér a mottó mondanivalójából kiindulva elmondta, hogy a gondolatot továbbvíve, kijelenthetjük, hogy egész életünket a lélek minősége határozza meg. A lélek édesvizű forráshoz hasonlít, amit, ha bemocskolnak, besároznak is, meg tudja tisztítani saját magát, életet adó vizet biztosít mindenki számára. Ezért fontos, hogy a Kolping Család működésében tanúsított megbecsülés, szeretet, alázat meg tudja tisztítani minden személy „forrását” – mondta a megyei tanács alelnöke.
– Egyik szemem sírt, a másik nevetett, amikor megtudtam, hogy Hargita Megye Tanácsa a rendezvény főtámogatója. Boldog vagyok, mert intézményünk felkarolja az ilyen jellegű rendezvényeket, ugyanakkor sír a másik szemem, mert több intézmény kellene hathatósan támogassa az ilyen és ehhez hasonló szervezeteket – jelentette ki ünnepi beszédében a megyei tanács alelnöke.
Az évfordulós ünnepségnek jótékonysági célja is van, az összegyűlt adományokat a Márton Áron Alapítvány által működtetett szeretetkonyhának adományozzák, amely naponta 170 személynek biztosít ebédet.


Gyergyószentmiklós, 2014. július 5.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774