A hidegségi és bükkhavasi iskolánál is kalákáztak

(0 Szavazat)59 megjelenítés

A Gyimesközéplok községhez tartozó Hidegségen működő tanintézmények egyike sem rendelkezik egészségügyi működési engedéllyel, ezért Hargita Megye Tanácsa kalákakezdeményezésén keresztül nyújtott támogatást a hiányosságok felszámolására.

A bükkhavasi iskolánál az alsó tagozat és az óvoda folyosói kaptak padlócsempe-burkolást, ugyanakkor mindkét iskolában az ivóvízkút és kézmosó körül a falra csempeborítás, valamint az óvoda bejáratánál található lépcsőre korlát került. Az eredeti elképzelésektől, mérésektől azonban nagyban eltértek, ugyanis az alsó tagozatos osztályok folyosóját szintre kellett hozni, amelynek anyagi költségeit a tanintézmény költségvetéséből fedezték. Az óvoda folyosóján ugyanakkor egy raktár és egy előtér fallal volt korábban elkülönítve. A falak lebontása után az eredetileg lemért felület megváltozott, így a tervezett 32 négyzetméter helyett több mint 50 négyzetméternyi  padlót csempéztek le. A költségkülönbözetet egyrészt olcsóbb csempével, másrészt az intézmény költségvetéséből oldották meg. A szülői értekezleten – amelyet a program kezdetén tartottak az intézményben – a szülők felvállalták, hogy megfizetik a kőműves szakembereket, Timár Antal helyi tanácsos és szülő felajánlotta egy szakember segítségét, valamint a faanyagot, amiből az új falburkolat és a szegőlécek készültek el. A december 13-ig elvégzett munkálatokban 20 személy vett részt.
A további elvégzendő munkálatok a felső folyosón található ivóvízkút és kézmosó körüli csempézését, fugázást, a falburkolat rendbetételét mindkét folyosón, valamint a karzat fával történő burkolását képezik.
A hidegségi iskolánál az épülő illemhelyek épületébe november 23-án és 25-én beszerelték a villanyt, így most már minden helyiségben van világítás. A múlt héten kiszállították a fűtés beindításához szükséges anyagokat, az egészségügyi eszközök beszerelését pedig egy helyi vállalkozó végezte el, a munkálatokban négy szülő segédkezett.


Csíkszereda, 2013. december 9.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774