A fiatalok itthon tartására dolgoznak ki statégiát

SEEMIG partnertalálkozó az olaszországi Trentóban

(0 Szavazat)73 megjelenítés

Újabb partnertalálkozót szerveztek május 6–8. között a SEEMIG projekt keretében, ahol Hargita Megye Tanácsát Dobos Erika projektmenedzser és Bodó Julianna szakértő képviselte. Az olaszországi Trentóban megtartott találkozó azért is volt kiemelkedően fontos, mert a partnerek ezenkívül még egy alkalommal találkoznak a projekt lezárása előtt. 

A rendezvény első napján a jelenlévők megvitatták az elkövetkező periódusra vonatkozó feladatokat. Hargita Megye Tanácsa májusban kell eseményt szervezzen master class elnevezéssel, ahova helyi, regionális és országos szakértőket, kutatókat hívnak meg az országos akcióterv megvitatására és véglegesítésére. Ez alkalommal bemutatták a master classra vonatkozó metodológiai útmutatókat, illetve terítékre került az országos jelentések helyzete is. A projektben úgynevezett foresight típusú előrejelzési gyakorlatokat végeztek minden országban, és ezek véglegesítését is megbeszélték.
A találkozó második napján délkelet-európai migrációs kerekasztalt tartottak, amelyen három előadássorozat zajlott a SEEMIG projektben feltárt problémákról és csapdákról, a stratégiák kialakításáról migrációs adatok gyűjtésére a helyi önkormányzatoknak és a projekt várt hatásairól, illetve bemutatták az elért eredményeket.
Az utolsó nap a gyakorlati megközelítésekről szólt, a megszervezendő események módszertanát mutatták be mint fókuszcsoportos interjúk, kerekasztal-megbeszélések. Hargita Megye Tanácsának munkatársai is ismertették elképzelésüket a program kapcsán: migrációs kutatást szeretnének készíteni 18-35 éves fiatalok körében, amely segíti a fiatalok itthon tartására irányuló stratégiák kidolgozását. Emellett komplex adatbázist szeretnének létrehozni a meglévő migrációs adatok összegyűjtésével, amelyre megyei és országos szinten is szükség van. Ezzel előrejelezhetővé vállnak a migrációs trendek, amelyek ismeretével alakíthatók a megyei stratégiák.

Csíkszereda, 2014. május 9. 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774