Közelebb hozott világ

November 15-től új didaktikai eszközöket használnak a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola diákjai a világ titkainak kutatására

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsának 2017-es Ifjúsági tevékenységeket támogató éves programjának keretében a Nagy István Alapítvány támogatást nyert egy nagyteljesítményű sztereó mikroszkóp és egy hozzá csatlakoztatható digitális kamera beszerzésére, melyeket november 15-én, a 12 óra 50 perckor kezdődő átadási ünnepségen nyújtanak át a Nagy István Művészeti Középiskolának.  

„Sok éve már felmerült a téma, hogy hogyan lehetne még érdekesebbé tenni a diákok számára a biológia órákat. Idén Hargita Megye Tanácsának köszönhetően találtunk rá a megoldásra” – mondta Kovács János, az alapítvány elnöke.

„Az iskolának jelenleg három darab mikroszkópja van, amit csak ritkán használunk, mivel nagyon időigényes, amíg minden diák feláll a helyéről, kijön a katedrához és megvizsgálja az adott anyagot. Az új felszereléssel akár minden biológia órán kutathatunk, hiszen a mikroszkópra szerelhető digitális kamera képét kivetítve minden diák egyszerre látja, amit ezelőtt csak egy. Teljesítményének köszönhetően pedig még közelebbről tudjuk vizsgálni a számunkra láthatatlan világot” – nyilatkozta Nagy Antal, a középiskola biológia szakos tanára.

„A Nagy István Alapítvány támogatása felbecsülhetetlen iskolánk számára. Fennállása óta számtalan didaktikai eszközzel segítette iskolánkat, de nem csak. Hangszerek, égető kemence, rézkarcnyomó prés, retroprojektor – mind olyan felszerelés, amit az alapítvány különböző pályázatok útján szerzett be azért, hogy diákjaink minél jobb szakmai felkészültséggel rendelkezzenek a középiskolai évek végére. Idéntől új, nagyteljesítményű mikroszkópot használhatnak majd tanulóink a biológia órákon, melynek 80%-át Hargita Megye Tanácsa finanszírozta. Hargita Megye Tanácsának pályázati programja véleményem szerint egy nagyszerű kezdeményezés, mivel olyan felszerelésekhez segíti hozzá az iskolákat, melyeket azok önerőből nem tudnának beszerezni” – mondta Nagy Zsuzsanna, a Nagy István Művészeti Középiskola aligazgatója.

A Nagy István Alapítvány és a Nagy István Művészeti Középiskola vezetősége szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az átadási ünnepségre, ahol bemutatják az új mikroszkóp és a digitális kamera működését.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774