Közelebb a szerződésbontáshoz Csíkszereda esetében a rossz minőségű kifli szállítása miatt

(0 Szavazat)47 megjelenítés

Továbbra is érkeznek az illetékes hatóságok (fogyasztóvédelem, köz- és állategészségügyi hivatalok) által is megállapított jogos panaszok az iskolákban kiosztott kifli minősége miatt, ezért a szükséges lépésekről egyeztettek Hargita Megye Tanácsának illetékes munkatársai, a megyei tanács oktatási szakbizottságának elnöke, Ferencz-Salamon Alpár, Borboly Csaba elnök és Görbe Péter, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség igazgatója február 7-én, kedden a csíkszeredai megyeházán.

Mint ismeretes, a közbeszerzés meghirdetésére kisebb térségekre osztották a megyét, és a szerződés értelmében felbontható az, ha ugyanabból a kistérségből egy fél év alatt érkezik két végleges és törvényes elmarasztalás valamelyik illetékes hivataltól a rossz minőségű szolgáltatásra vonatkozóan, támasztották alá a megyei tanács jogászai. Ezért levélben kér jelentést Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségtől, hogy kaptak-e két bejelentést ugyanabból a kistérségből, illetve a tanfelügyelőség levelet küld az iskolaigazgatóknak, hogy mondják el véleményüket az esetleges akár 90 napos kiesésről, amit a szerződésbontás eredményezhet. Ezt követően jövő héten egy megbeszélésre hívják a cég képviselőit, amely termékeire panasz van, és ha nem tudnak közös megegyezésre jutni, felbontják a szerződést, hangzott el a megbeszélésen.

Szerződésbontás esetén egy időre felfüggesztik a szállítást, de ha ez bekövetkezik, erre az időszakra megoldást kell találjanak a termék pótlására, mondta Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke arra kérte a jelenlevőket, hogy gondolkodjanak a megoldáson, főleg azon gyermekek esetében, ahol ez a kifli jelenti a napi első étkezést. Ez ügyben javasolta a szülőbizottságok, karitatív szervezetek, cégek bevonását, ha szerződésbontásra kerül sor. Hozzátette: az új közbeszerzési eljárás sajnos hosszú lesz a törvény előírásait betartva a különféle bürokratikus előírások és határidők miatt, de emiatt nem kellene hiányt szenvedjenek a gyerekek.

Csíkszereda, 2017. február 7. 


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774