Közel száz százalékban sikerült felhasználni a kormánytól és a megyei tanácstól kapott beruházási pénzeket

Jól teljesített a megyei sürgősségi kórház

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Közel 5,5 millió lejt fordított idén a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház különböző gépek és eszközök beszerzésére, amelyek nagyban hozzájárulnak az intézmény szolgáltatásainak minőségének javításához. A bukaresthez tartozó kórházakkal ellentétben a megyei tanács alintézményének év végére sikerült közel száz százalékban felhasználni a gépekre és felszerelésekre fordított beruházási pénzeket. Az utolsó pillanatban kapott 2, 6 millió lejes kormánytámogatást a szűk határidő ellenére sikerült felhasználni (előző közleményünk itt olvasható). 

A beruházásokból az intenzív terápia osztályra altatógépeket, ventillációs készülékeket, perfuzomatokat, defibbrillátort és echográfot vásároltak. A műtő osztály műtőslámpával, műtőasztallal, defibrilátorral, nőgyógyászati műszerkészlettel, ortopédiai artoszkóppal,  szemészeti mikroszkóppal, és szemészeti biomikroszkóppal gazdagodott, A szájsebészeti osztály többek között egy új szájsebészeti széket kapott. A kórbonctani részlegre paraffin kinötőt és centrifugát vásároltak. A tüdőoszályra oxigénterápiás gépeket szereztek be. A reumatológia elektróterápiás gépekkel gazdagodott. A szentegyházi kórház krónikus belgyógyászati osztálya echográffal gazdagodott. Mindezek mellett a sürgősségi kórház mosodáját ipari mosógéppel, szárítóval és vasalóval szerelték be, valamint két haszongépjárművet is vásároltak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint összességében jó évet zárhat a kórház, emlékeztetve, hogy az év közbeni együttműködés és a hatásos kiállásnak köszönhető az eredmény. A megyeelnök szerint ugyanakkor az év végére fel nem használt összegeket tekintve megelőzhető lett volna, ha időben elindulnak a közbeszerzések, amelyről a jövőben beszélni kell.

Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának programokért felelős vezérigazgatója és a kórház adminisztratív tanácsának tagja szintén jó évnek értékelte az ideit, amelyben operatívan tudott együttműködni a két intézmény, meghozva azokat az eredményeket, amelyek a jövőben biztos alapot nyújtanak a régió egészségügyi ellátásának fejlődéséhez.

Demeter Ferenc menedzser elmondása szerint a rövid határidő és a bonyolult eljárás ellenére a finanszírozást jól tudták felhasználni és sikerült olyan orvosi gépeket és felszereléseket vásárolni, amely nagy arányban javítják a kórház és így a térség orvosi szolgáltatásait is.

Az össztámogatás 5 637 ezer lejt tesz ki, amelyből 5 481 ezer lejt sikerült felhasználni. A fennmaradó összegből 33 ezer lej érvénytelenített közbeszerzési eljárás, 122 ezer lej pedig leszerződött és kiszállítás alatt álló tételek.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat érintő beruházások az alábbi hivatkozásokon követhetőek:

 

Csíkszereda, 2017. december 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774