Közbeszerzéseket tömörítő honlapjával a helyi vállalkozókat segíti a megyei tanács

A közintézmények ajánlataik feltöltésével fejlesztik a szolgáltatást 

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Csíkszentlélek Község Polgármesteri Hivatala jelezte, hogy feltölti a közbeszerzéseit a Hargita Megye Tanácsa által működtetett http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/?language=hu oldalra, az első anyagot már meg is jelentették a honlapon: http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/node/1294

A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség népszerűsítésének köszönhetően, egyre több intézmény jelzi feliratkozási szándékát, mint például a székelyudvarhelyi, a salamási és az újszékelyi polgármesteri hivatal, illetve már korábban bejelentkezett a Csíkszeredai Szent Anna Speciális Szakképző Líceum is.

Hargita Megye Tanácsa ezúton is felhívja a megye polgármesteri hivatalainak a figyelmét, hogy használják az oldalt, hiszen működtetésével szeretnének hathatós segítséget nyújtani a helyi vállalkozóknak, hogy közvetlenül értesüljenek a Hargita megyei közintézmények által meghirdetett közbeszerzésekről.

A jelenleg működő oldal a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által 2016 májusában létrehozott http://cumpararidirecte.investinhargita.ro honlap átszervezésével és korszerűsítésével jött létre, az eredeti honlapot már díjazta az ország egyik legnépszerűbb közigazgatási szakportálja, az Administratie.ro a legjobb gyakorlat kategóriában. Az elindulás után a honlap hasznosságáról felmérés is készült, a megkérdezettek 97%-a tartotta hasznosnak a weboldalt.

– A honlapot azért fejlesztettük ki, hogy a helyi vállalkozók időben értesüljenek a közbeszerzésekről és a direkt vásárlásokról. Az oldal könnyen kezelhető és ingyen használható, éppen ezért arra biztatjuk a polgármesteri hivatalokat és a vállalkozókat, hogy éljenek a lehetőséggel. Örömmel fogadtuk, amikor jelentkezett Csíkszentlélek önkormányzata, hogy feltölti ajánlatait, ez követendő példa más hivatalok számára is. Egyre több közbeszerzés lesz megtekinthető az oldalon, így a cégeknek is érdemes feliratkozni. Kisebb tételű direkt vásárlásokkal eddig már több mint tíz millió lejre hirdettünk meg árajánlatkérést, illetve már több mint százezer értesítést küldtünk ki e-mail-en az igénylőknek – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. október 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774