Kötelező az oxigénmaszk használata a földalatti munkálatoknál

Megfelelő biztonsági intézkedésekkel a mai naptól folytathatják a munkát Újszékelyen

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Csak oxigénnel ellátva szabad a vízhálózat aknáiba leereszkedni, hiszen azok nem szellőznek, így életveszélyesek az oxigénhiány miatt. Hargita megyében az önkéntes tűzoltók alakulatainak felszerelésében vannak oxigénmaszkok, ezeket lehet használni szükség esetén, hívja fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyeelnök Petres Sándor Hargita megyei alprefektussal és Male Dorinnal, a Hargita Megyei Területi Munkafelügyelőség igazgatójával beszélt szeptember 14-én a munkavégzés feltételeiről az újszékelyi sajnálatos eset kapcsán, amikor két személy életét vesztette. 

A feljavított tartályokat akarták kipróbálni, amikor a szerencsétlenség történt, és azóta, július 31-től állnak a munkálatok. Male Dorin elmondta, a munkálatokat nem a munkafelügyelőség, hanem a vízhálózatot adminisztráló cég állította le, még folyamatban van az eset kivizsgálása.

Borboly Csaba azért kérte a találkozót az érintett felektől, illetve az alprefektus közbenjárását, mert Balló Zoltán, Újszékely polgármestere jelezte, hogy a július 31-i tragikus eset után leálltak a munkálatok, és a község nagyrésze víz nélkül maradt. A megbeszélésen elhangzott, ha meghozzák a megfelelő biztonsági intézkedéseket, már a mai naptól folytathatják a munkát.

A megyeelnök értesíti a polgármestert a találkozón elhangzottakról, és közbenjárását kéri a figyelemfelhívásban, hogy a szellőzetlen, zárt aknákba mindenki csak oxigénmaszkkal ereszkedjen le. Ha nincsenek ezzel felszerelve, kérjék az önkéntes tűzoltóalakulatok segítségét, akiknek a felszerelésükben van oxigénmaszk. Ezeket az alakulatokat azért is támogatja pályázati programján keresztül Hargita Megye Tanácsa a felszerelésük bővítésében, korszerűsítésében, hogy megelőzhetők legyenek a hasonló esetek (Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásairól itt tájékozódhatnak).

A figyelemfelkeltés azért is fontos, mert a vízhálózatok felépítése a községben mindenhol azonos, tehát nem szellőznek a járatok, így oxigén használata nélkül mindenhol fennáll az életveszély, hangsúlyozta Male Dorin.

Csíkszereda, 2017. szeptember 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774