Köszönetet mondott a Tegyünk Egymásért Egyesület

Céljuk segíteni a hozzájuk hasonló társaikon

(0 Szavazat)66 megjelenítés

A székelyudvarhelyi Tegyünk Egymásért Egyesület az elmúlt egy évben több sikeres jótékonysági akciót, gyűjtést, nyári tábort és foglalkozást szervezett – ezekről számolt be az egyesület vezetősége szeptember 27-én, szerdán Csíkszeredában a megyeháza amfiteátrumában.

Elsőként Csányi Attila, a Tegyünk Egymásért Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, a megyei tanács, a gyermekvédelmi vezérigazgatóság, a megyei tanfelügyelőség és a partnerek képviselőit.

– Községeink fejlődését nagymértékben meghatározza, hogy önkormányzatunk, a civil szervezetek, a vállalkozók, és a magánszemélyek mennyire képesek részt vállalni a mindennapok feladatainak megoldásából. Célunk, hogy tegyük hozzá saját erőinket a helyi közösségünk fejlesztésekhez. Egyesületünk elkötelezett a különböző kulturális rendezvények szervezése mellett. A Tegyünk Egymásért Egyesület lépéseket tesz, annak érdekében, hogy a településen élő fiatalok részére számos lehetőséget magában foglaló, a szabadidő értelmes eltöltését célzó program indulhasson a közeljövőben – emelte ki Csányi Attila elnök.

Hargita Megye Tanácsa részéről Szőcs-Mátyás István vezérigazgató elmondta, prioritásként kezelik a civil szervezetekkel való együttműködést.

– Számos terület van, ami nem a megyei tanács hatásköre, de civil szervezetek révén tudja segíteni azokat, ezért nagyon fontos a civil szférával való jó kapcsolat és közös munka. Ezt segítik a megyei tanács pályázati programjai is, amelyek keretében ifjúsági, szociális, kulturális, de egyházi tevékenységeket is támogat – fogalmazott Szőcs-Mátyás István vezérigazgató.

Az egyesülettel jó az együttműködése a megyei tanácsnak, tavaly például tanfelszereléseket tartalmazó csomagokat adott át az egyesületnek Borboly Csaba elnök, és Barabás Csaba, akkori kabinetvezető – hangzott el a találkozón. A szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság részéről Adriana Orian igazgatóhelyettes köszöntötte a fiatalokat, köszönetét fejezve ki az általuk kifejtett tevékenységért. A folytatásban András Ervin, a Tegyünk Egymásért Egyesület alelnöke osztotta meg ünnepi gondolatait, végül a Hargita Megyei Művészeti Népiskola zeneszakos diákjai rövid műsorral kedveskedtek.

Csíkszereda, 2018. szeptember 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774