Korszerű konyhával szerelték fel a madéfalvi napközi otthont

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Átadták a madéfalvi napközi konyháját szeptember 13-án, vasárnap, a Madéfalvi Hagymafesztivál keretében. Szentes Csaba, a község polgármestere kiemelte a befektetés jelentőségét a helyiek számára, hiszen a létesítménynek köszönhetően a szülőknek nem kell a városba vinniük gyerekeiket. 

Beszédében hangsúlyozta, hogy a most már konyhával is rendelkező napközi otthon összefogással épült meg, a helyi közbirtokosság, a helyi önkormányzat és Hargita Megye Tanácsa támogatásával, a konyhát pedig uniós pályázat révén szerelhették fel korszerű eszközökkel. Tánczos Barna szenátor a hagymafesztivál szervezőit dicsérte, hiszen a rendezvény felhívja a figyelmet a település jellegzetességeire, helyi termékeire. Szintén elismerően szólt a község vezetőségének munkájáról, amely mint mondta, megtanult élni és kihasználni a pályázati lehetőségeket. Ennek példáján kiemelte, csak saját erőből lehet kivívni az önállóságot. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az ünnepségre látogatóknak elismeréssel beszélt a rendezvényről, mely egész Székelyföldet népszerűsíti. A megyeelnök ugyanakkor hangsúlyozta a közös munka fontosságát.

– Büszkék lehetnek a madéfalviak, láthatjuk, hogy a településen jó irányban haladnak a dolgok. Közösségben és csapatmunkával minden könnyebb, a jó példával élen jár Madéfalva – mondta megjegyezve, hogy a megyei tanács lépéseket tesz annak érdekében, hogy a napközi otthon kerítést is kapjon.

Csíkszereda, 2015. szeptember 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774