Környezetkímélő, elektromos jéggyalut kapott a karcfalvi műjégpálya

(0 Szavazat)39 megjelenítés

A karcfalvi műjégpálya számára nemrégiben megvásárolt rolbát adták át szeptember 7-én, hétfőn a létesítményben. Nagy Attila menedzser a sajtó képviselőinek kiemelte a Svédországból vásárolt rolba előnyeit. A régi, 30 éves jégtakarítót felváltó négyéves elektromos jármű gazdaságosabban használható, és nem bocsát ki füstöt, így sokkal környezetkímélőbb elődjénél. Mint elhangzott, Hargita Megye Tanácsa támogatása a Csíki Jégkorong Egyesületen keresztül 50 ezer lej. Nagy Attila hangsúlyozta a műjégpálya térségben betöltött szerepét is, hiszen az év kilenc és fél hónapjában nyitva áll a sport kedvelők előtt, az országban a karcfalvi pálya nyitja először és zárja utoljára kapuit.

Becze István megyei tanácsos sikertörténetnek nevezte a felcsíki jégkorong körüli fejleményeket.

– Folytatni kell azt a munkát, amelyet elkezdtünk, és amelynek nyomán a felcsíki önkormányzatok összefogtak, hiszen azon túl, hogy a jégkorongnak köszönhetően a gyerekek jobb egészségnek örvendhetnek, ez a sport növeli a térség turisztikai potenciálját – tette hozzá a tanácsos megjegyezve, hogy a karcfalvi műjégpálya hosszú távon meghatározza Felcsík jégkorongéletét. Ezt erősítette meg Szentes Antal megyei tanácsos is, aki szerint példaértékű a felcsíki önkormányzatok, közbirtokosságok, Csíkszereda város önkormányzata és Hargita Megye Tanácsa összefogása.

Márk Tibor, Csíkszenttamás polgármestere gratulált az elért eredményekhez, és mint a község elöljárója továbbra is támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok és a közbirtokosságok fáradhatatlan munkát végeznek a fiatalok érdekében, ami meglátszik az elért eredményeken.

– Követendő az az összefogás, amely ma Felcsíkot jellemzi, és amelyet Hargita Megye Tanácsának támogatnia kell. Amíg vannak lelkes, céltudatos emberek, addig Székelyföldön minden elképzelést meg lehet valósítani, és ez érvényes a sportban is – mondta a megyeelnök hozzátéve, hogy a felcsíki gyerekek már most nagy sikereket érnek el, és támogatni kell őket, hogy itthon tudjanak sikeresek lenni, a szülőket pedig arra öszönzi, hogy engedjék a gyerekeket minél több edzésre járni, hiszen ez elősegíti a tanulást, ráadásul nem kizárt, hogy pár éven belül ezeknek a jégkorongozóknak a nevét a sportújságok hasábjain láthatják viszont. Borboly Csaba ugyanakkor méltatta Nagy Attila pályamenedzser szerepét, hiszen lehetetlennek tűnő feladatot vitt véghez.

– A karcfalvi műjégpálya és a felcsíki jégkorong sikerén is meglátszik, hogy nem mindig a pénzhiány a legnagyobb probléma, ha mindenki teszi a dolgát a maga helyén, és a megfelelő szereplőket is egy cél irányában tudja lelkesíteni, akkor garantált a siker – mondta az elöljáró hozzátéve, hogy Hargita Megye Tanácsa ez évi támogatását növelni tudja az RMDSZ-frakció ülésén született döntésnek köszönhetően, ahhoz azonban, hogy ez törvényes keretek között történjen, szükséges a felcsíki önkormányzatok hozzájárulása, mert így további számos fontos fejlesztés, többek között az eredményjelző tábla beszerzése is megvalósulhat.

Csíkszereda, 2015. szeptember 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774