Konzultációra bocsátják a megyei költségvetést

Rendkívüli ülésen írt alá testvérmegyei szerződést Hargita és Vas megye

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Kifejthetik véleményüket, javaslatokat fogalmazhatnak meg a Hargita megyeiek a tervezett beruházásokkal kapcsolatosan, ugyanis konzultációra bocsátják a költségvetést a Konzultáció Borboly Csabával Facebook-csoportban. Az észrevételeket csütörtök éjfélig várják, a költségvetést pénteken, március 9-én véglegesíti vezetőségi ülésen a megyei tanács, mondta Borboly Csaba elnök Hargita Megye Tanácsa március 7-i rendkívüli ülésén. A csíkszeredai megyeházán megtartott ülésen jelen volt Magyarországról a Vas Megyei Közgyűlés részéről Majthényi László elnöke és Kondora Bálint alelnök. Borboly Csaba és Majthényi László testvérmegyei szerződést írtak alá. 

Borboly Csaba megköszönte Bíró Barna Botond alelnöknek és a megyei tanács nemzetközi kapcsolatok részlegének, hogy segítségükkel létrejött a kapcsolat Vas megyével. Majthényi László bemutatta Vas megyét, gazdasági helyzetét és turizmusát. Hargita megyét a magyarországi vendégekkel Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek tagja Hargita Megye Tanácsa – igazgatója ismertette. Ezt követően az elnökök aláírták a testvérmegyei kapcsolatra vonatkozó szerződést. A szerződésaláírásról készült kisfilm megtekinthető az alábbi linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/?fref=ts

Új igazgatója van Hargita Megye Tanácsa Megyei Érdekeltségű Létesítményeket Őrző-Védő Közszolgálatának Gidró Géza személyében. Az állás betöltésére kiírt versenyvizsga nyertesét titkos szavazással elfogadta a testület.

A költségvetéstervezetet korábban is közvitára bocsátották, mostantól pedig a http://investitii.hargitamegye.ro/?language=hu oldalon is tanulmányozhatók, ismertette Borboly Csaba. Ennek célja, hogy átláthatóbb, érthetőbb legyen a költségvetés, mondta, és köszönetét fejezte ki Barabás Csaba kabinetvezetőnek a honlap létrejöttében kifejtett munkájáért. Borboly Csaba vázolta a költségvetéstervezetet: kevesebb pénzzel számolnak, mint tavaly, 114 millió lejt terveznek útmunkálatokra, illetve csak olyan beruházásokkal foglalkoznak, amelyeknek van érvényes dokumentációjuk és a közbeszerzésüket májusig el lehet kezdeni.

Barabás Csaba bemutatta a http://investitii.hargitamegye.ro/?language=hu internetes felületet, ahova az önkormányzatok is beküldhették igényléseiket. Egy térképen megtekinthetők az önkormányzatok pozitívan elbírált igénylései és azok leírásai, az újdonság, hogy a mai nap folyamán feltöltik a megyei tanács és alintézményeinek saját beruházásait is, ezek a HMT menüpontban találhatók meg. A honlap célja az adatbázis létrehozása és a teljes átláthatóság biztosítása, tette hozzá az elnöki kabinet vezetője.  

Borboly Csaba reményét fejezte ki, hogy a megye beruházásait ábrázoló térkép az év végéig arányosan megtelik.

Csíkszereda, 2017. március 7.  


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774