Könyvtárosnak lenni hivatás

A tudás birtokosait köszöntötte Borboly Csaba

(0 Szavazat)55 megjelenítés

A könyvtárosok országos napja alkalmából Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke levélben köszöntötte a megye könyvtárosait, kifejezve munkájuk elismerését, amely a közösséget szolgálja. Gyarapítja a fiatalok tudáskincsét, felvértezi őket az itthonmaradáshoz szükséges tudással és tapasztalattal. 

„Könyvtárainkban még mindig felbecsülhetetlen értékű tudás van felhalmozva, és még nem is említettem az irodalmi műveket. Hargita Megye Tanácsánál azért is dolgozunk, hogy az új generációk is szeressék ezt az illatot, és olvasáskor a szó legszorosabb értelmében lapozzanak, papírlapot” – írja köszöntő levelében Borboly Csaba elnök.

A fentiekben nélkülözhetetlen szerepük van a könyvtárosoknak, akik mai világunkban ritka szakmát űznek, ezzel együtt ritka tudás birtokosai. Néhány szakma, így a könyvtárosi esetében is elmondható, hogy az hivatás. Önök a Gutenberg-galaxis őrzői, rendszerezői, akiknek kiemelt szerepük van egy kultúra továbbörökítésében – fogalmaz a megyevezető.

Április 29-én, pénteken Borboly Csaba személyesen is ellátogatott a megyei tanács alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtárba, ahol a köszöntő sorok mellett A székelység története tan- és olvasókönyv második, javított kiadásával is megajándékozta a könyvtárosokat munkájuk elismerése képpen, akárcsak a megye többi könyvtárosát.

Sajnos a megyénkben, de országszinten is rengeteg olyan szakma és terület létezik, amely nagyon hasznos a társadalom számára, viszont nincs kellő képpen értékelve, elismerve úgy, hogy az az anyagiakban is megmutatkozzon. Ezt elérni pedig sok apró lépés, sok munka és kitartás árán lehet. Bár lehet, hogy munkánk eredményei nem mindig egyértelműek és láthatóak, de szükségesek egy hosszútávú cél eléréséhez. Azért dolgozunk hogy minél több területen fejlődést tudjunk elérni és ez nem egyik napról a másikra tud megtörténni – fejtette ki a székelyudvarhelyi könyvtárosoknak írt válaszlevelében Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2016. május 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774