KonfAktív regionális ifjúsági találkozó

Akcióban a konfirmandusok

(0 Szavazat)86 megjelenítés

A Bágyi Református Egyházközösség Hargita Megye Tanácsa és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével a konfirmandus korosztály számára aktivizáló és csapatépítő hétvégét szervezett október 13–16. között a Szeltersz-völgyi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Házban. A 13–14 éves fiatalok festői környezetben tapasztalhatták meg a közösségben töltött idő élményét és a csapatépítés fortélyait. Továbbá a 45 fős csapatot sikerült elgondolkodtatni komoly teológiai kérdésekkel kapcsolatban is.

A találkozóra több helyszínről érkeztek fiatalok, Felsőboldogfaváról, Patakfalváról, Homoródszentmártonból, Bágyból, Zilahról, különböző érdeklődési körük ellenére hamar összerázódtak. A programban szereplő friss-ülj-fel! reggeli torna, csocsózás, élménypedagógiai játékok, photo-hunt, közösségi estek, tábortűz lehetőséget adtak a fiataloknak arra, hogy megtapasztalják a csapatszellem kialakulását, Isten jelenlétét a mindennapokban, valamint a Heidelbergi Kátéhoz és a Szentíráshoz kötődő előadások a református öntudat magatartását erősítették meg a résztvevőkben. Az ember által tönkretett világot s magát a tönkretett embert Jézus Krisztus teszi helyre, majd a Szentlélek által megszenteli a hívő életre, ezt a témakört próbálta négy lelkipásztor és vallástanár körbejárni, kiscsoportokban megbeszélni, mit jelent ez a mindennapi helyzetekben. A fiatalok sajtkóstolón is részt vehettek a homoródalmási kézműves műhelyben, ahol alkalmuk adódott  eredeti, ízes tehén-, juh- és kecskesajtokból válogatni. Az egymással és Istennel való kapcsolatukat legjobban a gitáros dicsőítések és imádságok során erősíthették meg.

A találkozó hangulatába bekapcsolódott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki felhívta a nyolcadik osztályba járó vagy afelé közeledő fiatalok figyelmét a pályaválasztás célszerű felelősségére megköszönve azt, hogy a találkozónak köszönhetően a megyét átívelő bilaterális kapcsolatok is kialakulnak.

A rendezvényt minden résztvevő otthon, saját gyülekezetében zárta egy énekes képvetítős bemutatóval. A szervezők remélik, hogy a fiatalok lelki-hitéleti fejlődésében ez a találkozó egy mérföldkő marad, amelyre büszkén tekintenek majd vissza talán egyházi fogadalomtételük napján.

Csíkszereda, 2016. október 17.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774