Komoly fejlesztések előtt áll a szentegyházi kórház

Erősödik a térségi szerepe az egészségügyi központnak

(0 Szavazat)29 megjelenítés

– Egész Homoród-mente és a térség szempontjából a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház alá tartozó szentegyházi kórház fejlesztése nagyon fontos – nyilatkozta a helyszíni látogatás után Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A megyeelnök és Konrád Judit, a megyei kórház menedzsere február 14-én, csütörtökön keresték fel a szentegyházi kórházat, ahol megtekintették az elmúlt időszak megvalósításait, a folyamatban lévő munkálatokat és a megvalósításra váró látványterveket. (A látogatásról készült fotók itt érhetők el.)

– Nagyon ügyesen dolgozik a szentegyházi személyzet a fejlesztésen, támogatói pénzekkel, közmunkával és nagy-nagy odaadással. Külön elismerésem Molnár Krisztina főasszisztensnek és azoknak az orvosoknak, akik vállalták a tevékenységet. Jó látni, hogy a város vezetése, Molnár Tibor és az Udvarhelyszéki RMDSZ különös figyelmet fordít a fejlesztésekre – emelte ki Borboly Csaba.

Jelenleg építkezés munkálat zajlik az új gyerekosztályon és a belgyógyászaton. Az elvégzett és folyamatban lévő munkálatok megtekintése után a látványterveket is megtekintették, amelynek kivitelezésére EU-s pályázatot sikerült Szentegyháza városnak benyújtani.

– A megyei tanács nem tudott erre pályázni, mert az épületek tulajdonosa a város. Az önrész előteremtésében egyértelműen számíthatnak a megyei tanácsra, hogy a városnak ez ne kerüljön plusz pénzbe, hisz ez egy megyei érdek és több települést kiszolgáló intézmény, így megyei intézmény fejlesztéséről van szó – fogalmazott a megyeitanács-elnök.

Borboly Csaba elmondta, a megyei kórház menedzserével közösen örvendenek, hogy a szentegyházi egészségügyi központ fejlődik és a város hathatósan mellé állt.

– Udvarhelyszéki és Hargita megyei érdek, hogy ez a kórház kiszolgálja a térségben lakó embereket, ezért kiemelt figyelmet fordítunk rá! – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2019. február 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774