Kommunikációs képzés önkéntes fiataloknak

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács közleménye

(0 Szavazat)44 megjelenítés

November 17-én kezdődött a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács által szervezett fiatal önkénteseknek szóló kétnapos kommunikációs képzés. A rendezvénynek a borzonti Rubin Panzió adott otthon.

A megnyitón Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a közös Gyergyó térségi kommunikációról beszélt. Kiemelte, számára nagyon fontos az, hogy mindenki erősítse a gyergyóiságot. „Ha egy önkéntes, egy sportoló vagy bárki más elmegy valahova, akkor mondja el a beszédében, hogy ő Gyergyóból van. Ezzel erősödik a közösségtudatunk is, és igazából nem kerül senkinek nagy erőfeszítésbe.” A megnyitó után kommunikációs és csapatépítő játékokra került sor. A nap végén tematikus beszélgetéseket folytattak a fiatalok, ahol különböző kommunikációs technikákat sajátíthattak el. Szombaton a Minority SafePack európai kezdeményezés kommunikációjával ismerkedhettek meg a fiatalok Jakab Adorján kalauzolásával, aki az európai kampánystáb tagjaként mutatta be a projektet. Ezt követően kommunikációs technikákat tanulhattak, majd kipróbálhatták a konkrét kommunikációs tartalmak készítését és technikáját is Andercó Aliz irányításával. Ezt követően pedig online kommunikációt tanulhattak az önkéntesek. Elsajátíthatták azt, hogy a különböző online felületekre milyen tartalmakat érdemes feltöltsenek, hogy az általuk szervezett rendezvény eljusson a célközönségükhöz. A résztvevők egyértelmű visszajelzései alapján sok tanulságos dolgot sikerült megtanulniuk, amiket a továbbiakban hasznosítani tudnak.

A kétnapos rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatásával.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774