Komárom-Esztergom megye érdeklődik az inkubációs program iránt

Hargita megyében egyeztettek a közös cselekvési pontokról

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Komárom-Esztergom megyei küldöttség vendégeskedett Hargita megyében szerdán, augusztus 23-án. A csíkszeredai megyeházán Bíró Barna Botond és Barti Tihamér Hargita Megye Tanácsának alelnökei valamint Albert Mátyás és Salamon Zoltán megyei tanácsosok fogadták Popovics Györgyöt Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnökét, Retkes Jánost az MPK párkányi elnökét, Turi Dánielt Komárom város alpolgármesterét, Zoltai Dánielt Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkárát többek között. A két megye több együttműködési pontról egyeztetett.

A magyarországi megye küldöttsége érdeklődését fejezte ki a székelyudvarhelyi Harghita Business Center inkubátorház iránt. Bíró Barna Botond alelnök a központot bemutatva elmondta, hogy egy hónapos működése óta már nyolcvanöt százalékos kihasználtsággal működik. 25 vállalkozás már beköltözött az épületbe, amely jelzi a vállalkozások igényét egy ilyen program iránt. A küldöttség a jövőben meglátogatná a központot és megvizsgálná a Hargita megyei jó példát és annak alkalmazhatóságát a magyarországi megyében.

Egy másik együttműködési pont a hulladékgazdálkodási rendszerek és a szelektív hulladékgyűjtés szolgáltatná, amely ügyben magyarországi vállalkozások látogatnának megyénkbe. Barti Tihamér alelnök a Hargita megyei példát ismertette. E mellett szóba került a két megye fürdővárosainak fejlesztése is. Az alelnök a borszéki wellness központ beruházását ismertette, amely jövő tavasszal nyitná meg kapuit a vendégek előtt.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774