Kívül-belül megújul Hargita Megye Tanácsa

Arculatváltás és átszervezés a hivatalban

(0 Szavazat)160 megjelenítés

Öt állást szüntettek meg, és további kilenc fegyelmi eljárás még zajlik, ugyanis több beruházás elakadt, és emiatt európai uniós pályázatokról maradt le Hargita megye – közölte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke a november 19-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a csíkszeredai Megyeháza Galériában tartottak a megyei tanács átszervezéséről, amelyet a testület a pénteki rendkívüli ülésén hagyott jóvá. Emellett több vezetői állást is megszüntettek vagy alacsonyabb besorolásba helyeztek, a vezérigazgatóságok többségét pedig igazgatóságokká alakították át, sorolta a megyei tanács elnöke.

Borboly Csaba azt is elmondta, hogy a választási programban bemutatott 13 pont mentén szeretnék átalakítani a hivatal működését, hogy az minél hatékonyabb legyen, és egy emberközelibb hivatal épüljön.

– A választási kampányban bemutatott 13 pont nem politikai szlogen, konkrét terveink vannak ezek mentén. A járványidőszak tapasztalatait is figyelembe véve úgy alakítottuk át a struktúrát, hogy az igazgatóságok egymás között is hatékonyan tudják megosztani az információt, és ezáltal csökkenjen egy-egy ügy megoldásának ideje. Csökkentenünk kell a bürokráciát, a járványidőszak erre rákényszerítette az intézményeket, és kissé gyorsította a folyamatot. Erre irányul az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programja is, hogy helyezzék a helyi önkormányzatok és megyei közegészségügyi igazgatóságok hatáskörébe a gazdasági tevékenységeket, az oktatás felfüggesztését és a települések karanténba helyezését – mondta el Borboly Csaba.

A megyei tanács elnöke ugyanakkor sajnálattal jegyezte meg, hogy több más hivatalban visszarendeződés figyelhető meg, ugyanis ismét papíralapú dokumentumokat kérnek. Mint korábban említette, a megyei tanács testületében csökkentik a papírhasználatot, az ehhez szükséges táblagépek már korábban megérkeztek, de év elején a közegészségügyi igazgatóságnak adták használatra.

Az átszervezés részeként a Megyeháza Galéria koordinálását a Hargita Megyei Kulturális Központ veszi át. A menedzsment-vezérigazgatóságot korábban két kisebb igazgatóságra osztották (kommunikáció és humán erőforrás, valamint menedzsment és nemzetközi kapcsolatok). A menedzsment és nemzetközi kapcsolatok igazgatóságra most az elemzőirodát helyezték át a gazdasági vezérigazgatóságról. A közigazgatási osztályt pedig a főépítészeti igazgatóságnak rendelik alá.

Borboly Csaba ugyanakkor elmondta, hogy a járványidőszak alatt több kollégája a napi tevékenysége mellett többletfeladatokat vállalt a lakosság tájékoztatásában, szervezésben, rendeletek nem hivatalos magyar nyelvre fordításában, valamint az intézményhez forduló személyek eseti problémájának megoldásában.

A struktúrák átszervezése mellett a hivatal fokozatosan arculatváltáson is átesik. Ennek egyik első lépése egy új logó használata, amelyet a megyeháza homlokzatán lévő óra inspirált.

https://prezi.com/view/E99BVpdmw7AfkF5HDFhr/

 

Csíkszereda, 2020. november 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774