Kis mesélők A Nagy Mesemondón

Az oklándi Comite Egyesület beharangozója

(0 Szavazat)47 megjelenítés

Az oklándi Comite Egyesület november 11-én, szombaton délelőtt 10 órától tartja a helybéli művelődési házban A Nagy Mesemondó találkozót az 1–5. osztályos korosztály számára.

Településenként, illetve iskolánként nyolc mesemondó nevezett be a Homoródalmási Általános Iskolából, az Oltszemi Elhelyező központból, illetve az oklándi Speciális Iskolából, a Kelemen Imre Általános Iskolából és az  elhelyező központból. Tíz órától zajlik a mesemondás: a benevezett településről jelentkező mesemondók közösen ülnek le a színpadra, onnan vezetőjük által meghatározott sorrendben állnak fel mesélni.

Délután két órától közös ebédre várják a gyermekeket és kísérőiket. A mesemondó nap nem versenyjellegű, de négy órától értékelik és jutalmazzák a produkciókat. A nap további részében Sorbán Enikő népdalénekes lesz a vendégük, és estig meséket hallgatnak együtt, közösségépítő, kreatív játékokba hívják őket.

A nap mottóját Wass Alberttől választották: Egyik legősibb és legértékesebb örökségünk a magyar népmese. A magyar lélek szólal meg benne. A rendezvénysorozattal a szervezők szeretnék a tanító-, az állat- és a tündérmesék megtanulására, bemutatására ösztönözni a kisiskolásokat, hogy készségekkel-élményekkel gyarapodjanak. Merjenek kiállni társaik elé, fejlődjék az önbizalmuk és a személyiségük. Röppenjen fel a képzeletük, szárnyaljanak a gondolataik. A mesemondó nap Hargita Megye Tanácsának támogatásával valósul meg.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774