Kijelölték a Siklódi-kőhöz vezető turistautat

(0 Szavazat)64 megjelenítés

A Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület közel kilenc éve azon dolgozik, hogy a térség turisztikai látványosságait összefogja, fejlessze és népszerűsítse.
– Minden évben egy turisztikai fejlesztést tűztünk ki célul, és próbálunk erre anyagi támogatást keresni. Az idén a természeti erőforrások értékesítésével az ökoturizmust szeretnénk erősíteni tanösvények, túraútvonalak feltérképezésével, kijelölésével, illetve népszerűsítésével – számolt be Moldován László, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület elnöke.

Az év elején az egyesület sikeresen pályázott turistautak létrehozására és fejlesztésére Hargita Megye Tanácsa Turisztikai programok támogatása elnevezésű kiírásán. A projekt fő célja az ökoturizmus támogatása, az úgynevezett bakancsos turizmus, a helyi szabadidős lehetőségek változatossá tétele a holtszezon időszakaiban is, ezáltal elősegítve a Sóvidék turisztikai fejlődését a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében.

A Sóvidék nagy turistaforgalma miatt az egyesület tagjai szeptember utolsó hetében kezdték el a munkálatokat. A Siklódi-kő a Sóvidék legfontosabb kilátóihoz tartozik, itt 1025 méteres magasságból szép kilátás nyílik az Erdélyi-medencére, Etéd vidékére és a Sóvidékre. A kijelölés a paradi strandtól indul, a Sószoros mellett halad el, és a parajdi wellnessközpontot megkerülve tér rá a Felső-Harom patak mentén található erdei útra. Fehér kör alapon sárga pont jelzés jelöli a közel 7 km-es túraútvonalat.

A projekt segítségével elkészül a Parajd környékének tanösvényeit ábrázoló turisztikai térkép is nyomtatott és elektronikus formában, ami nagyban segíteni fogja a természetbarát turistákat. A turistaútvonal letölthető a http://www.sovidekiszallasok.hu/hu/turautvonalak.html oldalról.

A projekt sikeres kivitelezése lehetőséget biztosít a természet kedvelőinek, hogy gyalogosan, a tiszta levegőn élvezhessék a táj adottságait.

Hargita Megye Tanácsa pályázatairól és programjairól az alábbi linken tájékozódhatnak: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok.html

Csíkszereda, 2016. november 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774