Kihasználatlan lehetőség a sporttörvény módosítására

(0 Szavazat)28 megjelenítés

A 69/2000-es számú sporttörvény módosításának lehetőségére hívta fel nemrég Hargita Megye Tanácsa a figyelmet. A megyei tanács kéréssel fordult a polgármesteri hivatalokhoz, a megye sportklubjaihoz, a megyében tevékenykedő sportegyesületekhez, akik rendszeresen pályáznak a megyei tanács sporttevékenységeket támogató programjára, valamint a Hargita Megyei Sportigazgatósághoz. A módosító javaslatokat július 11-ig lehetett elküldeni, amelyre megyénkből nem fogalmazódott meg egyetlen a törvény esetleges hiányosságait kiegészítő javaslat sem.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az esetet kommentálva hangsúlyozta, hogy a rossz törvényeket amikor lehetőség adódik az igényeknek megfelelően javaslatokat kell megfogalmazni azok javítása és alkalmazhatósága érdekében, hiszen mindnyájunk érdekét szolgálja. – Nem hiszem, hogy annyira jó lenne a jelenlegi törvény, hogy nincs egy vetülete sem ahol javítani lehetne rajta, ahol akadályokba ütközünk az alkalmazásakor. Sokszor halljuk, hogy rosszak a jelenlegi törvények, ilyen esetekben mikor meghallgatják javaslatainkat igényeinknek, elvárásainknak hangot kell adnunk közösen, lobbizva azért, hogy azokat el is fogadják – részletezte a megyeelnök, hozzátéve, hogy a megyei tanács folyamatosan várja a meglátásokat, javaslatokat, annak érdekében, hogy valós képet kialakítva a lakosság igényeiről azt kommunikálni tudja Bukarest felé, esetenként pedig módosító javaslatok révén javíthatnak egy-egy rossz törvényen.

Hargita Megye Tanácsa honlapján külön aloldalt hoztak léte az intézmény által megfogalmazott jogszabály-módosító javaslatok számára, amelyet a következő linken részletesebben is tanulmányozhatnak:

http://hargitamegye.ro/testulet/jogszabaly-modosito-javaslatok.html

 

Csíkszereda, 2016. július 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774