Kiállítás Szent István király tiszteletére

(0 Szavazat)28 megjelenítés

A Pro Life Alapítvány alkotótáboraiban készült rajzokat, grafikákat és festményeket csodálhatta meg a műkedvelő közönség augusztus 19-én Székelyudvarhelyen, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban megnyílt kiállításon. Az alapítvány felsőboldogfalvi műhelyében hetente négy alkalommal volt lehetőségük a tanulóknak kretivitásukat fejleszteni, festeni és rajzolni tanulni, majd augusztus 16. és 19. között Ivóban szerveztek alkotótábort Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

Az ifjú alkotók Székelyudvarhely épített örökségét jelenítették meg alkotásaikon, valamint a közelgő Szent István-napi ünnepségre készülve Szent István királyról és a magyar államalapítással kapcsolatos jelképekről, szimbólumokról készültek alkotások.

Az ivói alkotótáborban az udvarhelyszéki fiatalok mellett hat Beszterce-Naszód megyei, szórványban élő fiatal is jelen volt, őket azzal a céllal hozták el, hogy a helyiekkel ismerkedjenek, és a magyarságtudatuk erősödjön. A táborozók az alkotáson kívül szabadtéri, társas, valamint csapatépítő játékokon vehettek részt, és ahogy a korábbi alkalmakkor, ezúttal is sajnálták, hogy ilyen hamar véget ért a tábor, és haza kell menni.

A kiállításmegnyitón az alapítvány elnöke, Istók Lajos köszöntötte az ünneplő közönséget, majd P. Buzogány Árpád művelődésszervező a kiállított munkákról mondott méltató beszédet. Ezt követően Zilinczky Nóra, a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola harmadik osztályos tanulója népdalok éneklésével emelte az ünnepség színvonalát, majd  Istók Emőke képzőművész emléklapot adott át az ifjú alkotóknak.

A kiállítás szeptember 20-ig látogatható. A Pro Life Alapítvány a nagy érdeklődésre való tekintettel már a jövő évi alkotótáborok megszervezését tervezi, de addig is, kis szünet után, szeptember 1-től újra várja az alkotni vágyó gyerekeket, fiatalokat felsőboldogfalvi műhelyébe.

Székelyudvarhely, 2016. augusztus 22.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774