Kiáll az Igazi Csíki Sör mellett Hargita Megye Tanácsa

A megyei tanács hétfői rendkívüli ülésére meghívták a cég menedzsmentjét

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Egyértelműen kiáll a Csíki Sör Manufaktúra mellett Borboly Csaba elnök és Hargita Megye Tanácsa, miután jogerősen helyt adott a Marosvásárhelyi Táblabíróság a Heineken Románia keresetének, és megtiltotta a Csíki Sör márkanév használatát.

– A székelység önkifejezésének, büszkeségének, a szabad nemzeti mozgásterünk fontos eleme az Igazi Csíki Sör. Jogállamban a végleges és visszavonhatatlan bírósági ítéletet nem lehet elvitatni. Ellenben minden ítéletnek van indoklása, és az abban felróttakat biztos lehet pótolni, kiegészíteni és helyretenni, ezért is bízom benne, hogy a gyártás megállítása csupán átmeneti időszakra szól. Az Igazi Csíki Sör, a Székely Sör márkák a Székely termék védjegy jogos használói az elkövetkező években is, ezért is fontos, hogy egy Székely terméket ért támadásra együttes erővel lépjünk fel a jog által lehetővé tett eszköztár használatával. Arra biztatjuk a cég menedzsmentjét, hogy ne adják fel, folytassák a küzdelmet igazuk bebizonyításáért, keressék a jogi megoldásokat a folytatáshoz – nyilatkozta Borboly Csaba.

Hétfőn, január 30-án 19 órától rendkívüli tanácsülésre kerül sor a csíkszeredai megyeházán, amelyre a cég menedzsmentjét meghívja a megyei tanács elnöke, hogy tájékoztassák a testületet, és az esetleges további közös fellépésről egyeztessenek. Készek megkeresni a felperes tulajdonosi körét, vagy más téren folytatni egyeztetést, hisz az Igazi Csíki Sör ma már Hargita megye egyik kiemelt értékét és közösségi büszkeséget képvisel, amelytől kár ezt a térséget megfosztani. Ennek megoldására keresnek partnereket akár nemzetközi téren is.

 

Csíkszereda, 2017. január 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774