Kézműves csokoládégyár létesülhet Hargita megyében

A fiatal vállalkozókat fel kell karolni

(0 Szavazat)71 megjelenítés

Június 19-én, péntek délután  a sajtó képviselőinek jelenlétében irodájában fogadta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Gálffi Dezső székelyudvarhelyi vállalkozót.

A találkozót a megyei tanács befektetésvonzási irodája szervezte meg azzal a céllal, hogy az itthon vállalkozást indító fiatalokat felkarolja és jó példaként bemutassa, széles körben megismertesse. A tanácselnök mellett jelen volt Barti Tihamér és Incze Csongor alelnök, Szabó Barna megyemenedzser, valamint a megyei tanács több vezérigazgatója is.

Barabás Csaba, a megyei tanács beruházásvonzási irodájának vezetője mutatta be a jelenlévőknek Gálffi Dezső vállalkozót, aki elment külföldre dolgozni, kitanulni a mesterség csínját-bínját, majd hazajött és elkezdett egy kis kézműves csokoládé gyárban csúcsminőségű, prémium kategóriás csokoládékat készíteni. Termékkülönlegességeinek nagy sikere volt a budapesti Millenárison megszervezett Székely Majálison is. Nemrégiben megkereste egy nemzetközi befektető, hogy Hargita megyében csokoládégyárat létesítsenek. „A szellemi tőkét itthon érdemes befektetni” – hangsúlyozta Barabás Csaba irodavezető.

Borboly Csaba megyeelnök a találkozót rendkívül hasznosnak értékelte. „Érdemes beszélnünk a tehetséges fiataljainkról! A megyénkbeli Gálffi Dezső csokoládé készítményei világszínvonalúak! Hitt abban amit elképzelt és megvalósította, ma már komoly üzleti partnerei, ajánlkozó befektetői vannak! Az ilyen és hasonló sikerek szükségesek ahhoz, hogy fiataljaink a jövőt is itthon tervezzék, még ha pár évre el is mennek külföldre a "kezdő tőkét" összegyűjteni!” – summázta a megyevezető.

Gálffi Dezső azt tapasztalta, hogy az emberek kíváncsiak a csokoládé világára, és mindenkinek ugyanazt az élményt váltja ki. A tavaly nyáron megalkotott csokoládé termékei beváltották a hozzá fűzött reményeket, szépen fogynak és a vásárlók elégedettek a minőségével. „Rájöttem arra, hogy rengeteg olyan cég van, amely szeretne önálló terméket létrehozni. Példaként hozta fel a Salvator csokoládékat, amit a Magyarok Világtalálkozóján mutattak be hivatalosan. Ez a csokoládé azért is különleges, mert 64 százalék kakaótartalmú tejcsokoládé. Azt is elárulta, hogy ezt a terméket szeretni a Csokoládé világversenyen is versenyeztetni. Továbbá tervben van levendulás bió csokoládé piacra dobása is.

A találkozó célja a közös gondolkodás is volt, hisz még keresi a vállalkozó az ingatlan lehetőségeket, ahol létre lehetne hozni a csokoládé üzemet. A megyei tanács illetékesei támogatásukról biztosították a vállalkozót, hogy segítségére lesznek, hogy megfelelő ingatlant találjon vállalkozása számára.

Szabó Barna megyemenedzser a vállalkozó figyelmébe ajánlotta a Hargita Megye Tanácsa tulajdonában lévő Székely termék védjegyet, arra bátorítva, hogy igényelje a védjegyhasználati jogot.

Csíkszereda, 2015. június 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774