Kettős ünnep Nagygalambfalván

Turisztikai információs központot és minifocipályát adtak át

(0 Szavazat)127 megjelenítés

Turisztikai információs irodát létesítettek Nagygalambfalván európai uniós pályázatból. A beruházás átadását április 25-én tartották, a település lakói mellett jelen volt Gyerkó Levente polgármester, Verestóy Attila szenátor, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Incze Csongor és Barti Tihamér alelnök, Tóásó László megyei tanácsos, illetve a község egyházi és világi elöljárói.

Amint  a polgármester bevezetőjében elhangzott, három éve, amikor először felvetődött a turisztikai központ építésének gondolata, sokan szkeptikusan fogadták. Most, amikor kézzelfoghatóvá vált az elképzelés, az építkezéssel egy időben változott a helyiek hozzáállása is. Most már látják, hogy a turizmus az egyik legfontosabb és a legtöbb lehetőséget rejtő ágazata, illetve a legfőbb kitörési pontja a hazai gazdaságnak, és ebben minden kis részletnek fontos és meghatározó szerepe van.

– Nem elég a Rák tava természetvédelmi terület megléte és védelme, meg kell mutatnunk azt, és el kell csalogatnunk a turistákat, hogy ide jöjjenek csodálni, szemlélni a szépségét. Hisszük, hogy a turizmus tele van kiaknázatlan lehetőségekkel. Ezért mindannyiunk érdeke ennek fellendítése, a rendelkezésre álló lehetőségek maradéktalan kihasználása – emelte ki a polgármester.

Borboly Csaba köszöntőbeszédében hangsúlyozta, nagy szükség van megyénk turisztikai potenciáljának a növelésére, ehhez járul hozzá ez a létesítmény is.

– Ez nemcsak egy felavatott új épületet kell jelentsen a település és térség életében, hanem anyagi hozadéka is kell legyen az itt lakók számára – emelte ki az elnök.

Ezután kulturális műsorral kedveskedtek a résztvevőknek, majd Kányádi György Attila református lelkész kérte a Jóisten áldását az épületre és annak tevékenységére.

Minifocipályát vettek birtokba

Ugyanaznap, április 25-én az elkészült minifocipályát is birtokba vehették a nagygalambfalviak. A beruházást Leader-pályázatból valósították meg, az önrészhez 150 ezer lejjel járult hozzá Hargita Megye Tanácsa.

A létesítmény átadásán jelen volt Gyerkó Levente polgármester, Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Incze Csongor és Barti Tihamér alelnök, Tóásó László megyei tanácsos, Galambfalva község egyházi és világi elöljárói, valamint a település és a térség sportkedvelői.

Mint elhangzott, csupán néhány éve valósították meg a megye egyik legkorszerűbb sportpályáját, azóta a meglévő pálya mellé egy korszerű műgyeppályát és teniszpályát is megálmodtak, és elkészült a térség legkomplexebb és legkorszerűbb sport- és szabadidő bázisa. Gyerkó Levente elmondta, a Leader program a térségben egyik első megvalósult nagyobb projektjeként mutatja a község jövőbe vetett hitét, lendületét, hiszen elsősorban a fiataloknak szóló, a fiatalokat itthon maradásra csábító sportbázist építettek. Incze Csongor alelnök beszédében hangsúlyozta, hogy öröm számára Galambfalvára jönni, mert fejlesztésekben a község a térség iskolapéldája. Ezt a tényt igazolja ez az újabb sportlétesítmény is.

A beszédeket kulturális műsor követte, majd Rátoni Botond református lelkész megáldotta a létesítményt.

 

Csíkszereda, 2015. április 26.

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774