Kétnapos karácsonyi vásárt szerveztek Csíkszeredában

Egy vásár is lehet ünnep

(1 Szavazat)45 megjelenítés

Mintegy száz termelő kínálta hagyományos székely termékeit a vásárlóknak Csíkszeredában, a Szabadság téren a december 18–19-én megrendezett helyi és hagyományos termékek karácsonyi vásárán. A Hargita Megyei Agrárkamara által szervezett, valamint Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Hargita Megyei Kulturális Központ által társszervezett esemény célja a hagyományos és helyi termékek népszerűsítése.

A péntek déli megnyitón Borboly Csaba megyeelnök köszöntőbeszédében elmondta, bízik benne, hogy minél többen állnak meg a téren, és itt vásárolják meg a szükséges élelmiszereket, ajándékokat. Elmondta, örömmel látja, hogy a korábbi évekhez képest gyarapodott a kínálat, egyre több termelő vesz részt. Beszédében biztatta a termelőket, ne adják fel, mert igény van a piacra, amit az is bizonyít, hogy a Bukarestben szervezett székely termékek vásárán nagy sikere volt a helyi produktumoknak.

– Vásárlás közben élményt kapunk, megismerjük a termelőt, a termék történetét, így sokkal jobb étvággyal fogyaszthatjuk el az élelmiszereket. Ezek az élmények közösséget formálnak, egy-egy ilyen program segít abban, hogy a gazdasági problémákon túl tudjunk lépni. Én azt gondolom, ez a vásár több mint vásár – osztotta meg gondolatait Borboly Csaba.

A megyeelnök külön üdvözölte a Bács-Kiskun megyéből érkezett Hírős Garabó Nonprofit Kft. képviselőit. A vállalkozást Hargita és Bács-Kiskun megye testvérkapcsolata révén hívták meg, hisz a kölcsönösség elve alapján számos meghívást kap Hargita megye is magyarországi vásárokra, kiállításokra, amelyeken értékesíteni, népszerűsíteni lehet a hagyományos helyi termékeket.

A rendezvényen nemcsak vásárlásra volt lehetőség, hanem hagyományos mesterségeket mutattak be, szombaton délben pedig betlehemes játékkal léptek fel a szépvízi fiatalok.

Csíkszereda, 2015. december 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774