Készítsünk Ferenc pápához méltó ajándékot!

A Gyulafehérvári Főegyházmegye sajtóközleménye

(0 Szavazat)33 megjelenítés

„Minden közösség kiveheti a föld javaiból, amire szüksége van az életben maradáshoz, de kötelessége meg is védeni és biztosítani termékenysége folyamatosságát a jövőbeli nemzedékek számára. Mert végeredményben „az Úré a föld” (Zsolt 24,1), övé „a föld és minden, ami rajta van” (MTörv 10,14).” (Idézet a Ferenc pápa által kiadott Laudato si’ enciklikából)

Csíksomlyói zarándoklata alkalmából ajándékot szeretnénk készíteni Ferenc szentatyánknak. Igazán felemelő, hogy otthonunkban, a csíksomlyói Mária lábainál köszönthetjük és hallgathatjuk az élő Pétert. Nagy ajándék ez a látogatás főegyházmegyénknek és térségünk katolikus népének. Reményeink szerint több évszázad után is hálával fogják katolikus utódaink 2019. június 1-jét emlegetni, mégpedig olyan napként, amikor elindul Erdély népe a megújulás és az együtt járás útján.

Ez alkalomból szeretnénk erdőültetéssel megajándékozni Ferenc pápát. Eddig néhány közbirtokosság csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

Másrészt a pápalátogatás szervezői arra szeretnék meghívni a főtisztelendő plébános atyákat, hogy még a pápalátogatás előtt minden katolikus közösség ültessen egy fenyőfát egyházi területen, a templom, illetve a plébánia udvarában vagy más alkalmas helyen. Tegye ezt a közösség Ferenc pápa környezetvédelmet szorgalmazó tanításának fényében. Egy rövid beszéddel vagy az enciklika egy-két gondolatának felolvasásával buzdítsuk egy vasárnapi szentmise után faültetésre az összegyűlt híveket, ezzel pedig arra, hogy legyünk a teremtett világgal kíméletesebbek. Emlékeztessen a fenyőfa Ferenc pápa látogatására és tanítására.

Mindazon további közbirtokosságok, szervezetek, plébániák és fizikai személyek, akik szeretnének hasonló felajánlást tenni, megtehetik az ajandekfa@pontifex.ro e-mail címre írt levélben, a következő adatok felsorolásával:

1. A szervezet, plébánia vagy fizikai személy neve;

2. A beültetendő terület mérete vagy az elültetendő csemeték száma;

3. A kapcsolattartó személy neve.

Csíkszereda, 2019. május 22.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774