Keresztes Lajos-díjjal ismerték el Csíki András munkáját

Díjazták a 2017-es év legjobb Hargita megyei sportolóit

(0 Szavazat)93 megjelenítés

– Általában, ha van sportfejlesztési igény azt mindig támogatjuk a megyei tanácsos kollégákkal, hisz számunkra a sport az egyik prioritás – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök a Hargita Megyei Sportgálán, amelyet december 23-án, szombaton tartottak meg Csíkszeredában, díjazva Hargita megye legkiválóbb sportolóit.

A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvényen az elöljáró felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy ha bárhol fejlesztésre, befejezésre váró sportlétesítmény van, minél előbb közöljék a polgármesteri hivatalokon keresztül, hogy a megyei tanács, ahol tud, segíthessen.

Az eseményen a 2017-es év legjobb sportolóit és csapatait díjazták. Ebben az évben az ifjúsági sportolók díjazása rangsor szerint, illetve sportáganként történt, a csapatok esetében rangsorolás alapján díjaztak, így lehetőség teremtődött arra, hogy több sportolót, valamint csapatot részesítsenek elismerésben. A díjakat Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Becze István, Rácz Árpád, Szentes Antal és Ion Proca megyei tanácsos, Vasile Bicăjanu, Szőcs-Mátyás István és Zonda Erika vezérigazgató adta át.

A megye legjobb sportolója kitüntetést idén Stoica Márk kapta, aki a Csíkszeredai Sportklub judósaként Albu Botond tanítványaként jeleskedett.  A díjazás második feléről készült több mint félórás videófelvétel megtekinthető Borboly Csaba megyeelnök közösségi oldalán.

Ugyanakkor idén is szavazást indított a Hargita Népe napilap és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, amely során a közönség kiválaszthatta a megye legjobb sportolóit. A szavazatok alapján Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos-díjában részesült Stoica Márk, Kenéz Aletta Zselyke, Erőss Nóra, Csató Roland, Sinka Szabolcs és Laczkó Edit. Az ünnepség végén meglepetésként Keresztes Lajos-díjat nyújtott át Borboly Csaba megyeitanács-elnök Csíki Andrásnak, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetőjének. „Aki sporttal szeretett volna foglalkozni Hargita megyében az elmúlt három évtizedben, annak útja egy emberhez vezetett. Ő Csíki András, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője. Csíki András jellemzői: következetesség, munkabírás, kitartás, segítő szándék, ugyanakkor jó kapcsolatokat ápol minden helyi és országos intézménnyel, amely a sporttevékenységeket közvetlenül vagy közvetve befolyásolhatta” – fogalmazott laudációjában Ábrahám Előd. További fotókat a sportgáláról itt találnak.

Csíkszereda, 2017. december 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774