Kedvező bírósági döntés a Lázár-kastély ügyében

(0 Szavazat)56 megjelenítés

Lipthay Antal Miklós többségi tulajdonos végezhet karbantartási munkálatokat és kezelheti a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt a Gyergyószentmiklósi Bíróság május 4-i döntése szerint, amely helyt ad Lipthay ez irányú kérésének. 

A döntés értelmében a felperes Lipthay Antal Miklós a kastély érdekében karbantartási, vagyonmegőrzési, konzerválási munkákat végezhet a társtulajdonosok belegyezése nélkül, és a Polgárjogi Törvénykönyv 641. szakaszának 4. bekezdése alapján adminisztrálhatja, azaz meghatározott időre ingyen használatba vagy bérbe adhatja az ingatlant addig, amíg bírósági úton meg nem történik az ingatlan tulajdonosok közötti megosztása. A döntés végleges, de a kifüggesztéstől számított 5 napon belül megfellebbezhető a többi tulajdonos által. 

Továbbá Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószárhegy Polgármesteri Hivatala a felperes érdekében beavatkozási kérelmet nyújtott be, amit szintén elfogadott a bíróság.

Jó hírnek nevezte a bíróság döntését Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, és reményét fejezte ki, hogy végrehajtható marad.

– Ha végrehajtható marad a döntés, engedélyezett a kastély kinyitása állapotmegőrzés céljából, viszont rendezvények továbbra sem szervezhetők a másik két tulajdonos beleegyezése nélkül. Ezért a következő lépés az lesz, hogy kérjük a rendezvények engedélyezését, erről egyeztettünk tegnap az alkotóközpont vezetőségével is, hiszen nincs alkotóközpont kastély nélkül, illetve kastély alkotóközpont nélkül – nyilatkozta a megyeelnök. Borboly Csaba hozzátette: a beavatkozási kérelmet is azért nyújtotta be a megyei tanács, illetve a helyi önkormányzat, hogy segíteni tudják a kastély megnyitásáért és a korábbi tevékenységek folytatásáért folyó küzdelmet.

 

Csíkszereda, 2015. május 6.     
 


További információk: Lázár kastély

[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774