Kaliber | design | kiállítás a Megyeháza Galériában

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Kaliber | design címmel nyílik újabb kiállítás március 14-én, csütörtökön 18 órától Csíkszeredában a Megyeháza Galériában.
A kiállítás egy hosszútávú cél érdekében jött létre, azzal a szándékkal, hogy egy állandó, évente ismétlődő, több napos eseményt hozzanak létre.

A leendő esemény egy „design hétként” szereplő, az aktuális alkotásokat, felvonultató rendezvény - sorozat, amely magában foglalja a formatervezők, divattervezők, építészek, belső építészek, kertépítészek stb. éves termését vagy éppen folyamatban levő projektjeik, prototípusaik bemutatására ad lehetőséget.

Bár a „Design Hét” elnevezésből indulunk ki, inkább mutat egy teljeskörű művészeti megmozdulás irányába, amely színesíti Csíkszereda kulturális rendezvényeinek palettáját. Így az általánosságban vett designerek, formatervezők munkáin kívül magában foglalja több művészeti ágazat éves eredményét, helyet adva a fiatal, tanuló alkotók bemutatkozásának is.

Mivel a formatervezés eleve a képzőművész és a mérnök látásmódját is egyaránt igényli, ezért a kiállítás a Kaliber nevet kapta, mely amellett, hogy egy műszaki mérőeszköz, a tehetséges személy átvitt értelmét hordozza.

A Kaliber | design kiállítás keretein belül kis ízelítőt szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek, a tárlaton résztvevő alkotók aktuális munkáiból, amelyeken keresztül a Csíkszeredai közönségnek rálátása nyílik a sokszínű formatervezés különböző ágainak egy részére – ajánlja a kiállítást Burján Zsolt designer.

A kiállítók: Miklós Kata (Kata Miklos 1/19), Sándor Attila (Attila Sandor design studio), Csiby Zsolt (ARHIFAB), Szász István (Old Wood Things), Molnár Zsolt (Larix Studio), Csiszer Attila (ANNO-Layered Wood Art) és Burján Zsolt (BZS concrete design).

A tárlat március 27-ig lesz megtekinthető.

Csíkszereda, 2019. március 12.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774