Júliusban indítanák a Segesvár–Székelyudvarhely-vonatjáratot

(0 Szavazat)55 megjelenítés

A Segesvár–Székelyudvarhely-vonatjárat újraindítása érdekében tanácskoztak a csíkszeredai megyeházán június 18-án, csütörtökön Szabó Barna megyemenedzser, Barabás Árpád, Hargita Megye Tanácsa tömegközlekedési részlegének munkatársa, valamint a Román Vasúttársaság (CFR) brassói igazgatóságának infrastuktúráért felelős részlegéről Dicu Ionel és a személyszállító részlegről Nedelcu Marin. 

A találkozást Hargita Megye Tanácsa munkatársai hívták össze, eleget téve Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala kérésének, hogy járjanak közben a probléma megoldásában. A találkozó időpontját az udvarhelyiek javasolták, amit elfogadott a megyei tanács, de végül a polgármesteri hivatal képviselői nem kívántak megjelenni a megbeszélésen. Szabó Barna hangsúlyozta: meg kell oldani a vasúti közlekedést, hiszen hosszú távra – például több mint 50 km-re – a mikrobusszal való utazás nem megfelelő alternatíva. A Segesvár–Székelyudvarhely-útvonalon szeptember előtt vissza kell állítani a vonatjáratot, hiszen több mint hatszáz diák és felnőtt ingázik naponta ezen a szakaszon, és a jelenleg működő autóbuszos szolgáltatások sem fedik a teljes útvonalat. A megyemenedzser arról biztosította a CFR munkatársait, hogy Hargita Megye Tanácsa prioritásként kezeli a problémát, és a rendelkezésére álló eszközökkel segíti annak megoldását.

A szóban forgó útvonalon négy helyen keresztezi a vasút a megyei utat, amelynek karbantartását vállalja a megyei tanács, mondta Szabó Barna. További hiányosságként említette Dicu Ionel az állomások karbantartását és kivilágítását, ami a helyi tanácsok hatáskörébe tartozik. A megyemenedzser ennek kapcsán beszámolt arról, hogy Hargita Megye Tanácsa rendszeresen összehívja a megye polgármestereit az aktuális problémák megvitatására, akár havonta többször is, így ezen problémafelvetés továbbításáról is biztosította a CFR munkatársát. Szabó Barna azt kérte a vasúttársaság képviselőitől, hogy a megyei, illetve a helyi tanácsokkal szembeni elvárásaikat írásban nyújtsák be Hargita Megye Tanácsához, hogy tudjanak lépni az ügyben. A Segesvár–Székelyudvarhely vasúti szakaszt július 20-ig visszaadják a CFR-nek, ezután tudják indítani a vonalat, mondta Dicu Ionel.

Mint ismeretes, a székely gőzös március 10-e óta nem közlekedik Segesvár és Székelyudvarhely között, miután az Országos Vasúti Biztonsági Hatóság technikai problémákat észlelt a szolgáltató Regiotrans vállalatnál, és meghatározatlan időre megvonta a vállalat biztonsági engedélyét.

 

Csíkszereda, 2015. június 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774