Jól haladnak a munkálatok a Kissolymos és Székelykeresztúr közötti úton

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A 134A jelzésű megyei útra látogatott ki ismét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Sebestyén Csaba és Kolumbán Dávid megyei tanácsosokkal, valamint a megyei tanács munkatársaival. A Székelykeresztúrt Kissolymossal összekötő út munkálatainál jelen volt Rafai Emil Székelykeresztúr polgármestere, Nagy Lajos Románandrásfalva polgármestere, a Transgaz képviselője, a Romsilva Hargita Erdőigazgatóságának munkatársai, a munkálatokat kivitelező Viaduct Kft. munkatársai, valamint a helybéli lakosok. 

Borboly Csaba megyeelnök elmondása szerint rendelkezésre áll a munkálatok anyagi fedezete. Ugyanakkor szerdán, augusztus 31-én soros havi ülésén a megyei tanács testülete döntést hozott a nagynyomású gázvezetékek ügyében is. Korábban a Transgaz nem engedte a nehéz munkagépeket a vezetékre, a tanácsülés határozata értelmében elkülönítik a szükséges összeget és elindíthatják a vezetékekhez szükséges védőcsövek közbeszereztetése. A székelykeresztúri halastavak környékén pedig miután a Hargita megyei Katasztari és Ingatlan-nyilvántartási Hivatal kijelöli a megyei út nyomvonalát kezdődhetnek a munkálatok. Mindezek mellett a korábban szükségesnek vélt terület cserére sem lesz szükség, amely 200 ezer lej többlet költséget jelentett volna Hargita Megye Tanácsának és az ezzel járó papír munkát. Mindezekre nem lesz szükség miután a jelen lévő felek mindegyikével sikerült közös nevezőre jutni. – Jó tapasztalni, hogy ma mindenki egyetért, jó irányba haladunk, hiszen a Transgaz, az Erdőigazgatóság, a kivitelező és a polgármesterek szerint is a munkálatok rendben zajlanak, az előírásoknak megfelelően – tette hozzá a megyeelnök, aki a munkálatok helyszínén faágakból készített padon tartotta a megbeszélést, amely szerinte szimbolikusan már az út turisztikai potenciálját vetíti előre.

A megyeelnök mindezek mellett megköszönte a Transgaz és  az erdőigazgatóság közreműködését a felmerült problémák időbeni és hatékony megoldásában. Rafai Emil és Nagy Lajos polgármesterek az útvonal fontosságáról beszéltek a Solymosok vidékén élők körében.

Csíkszereda, 2016. szeptember 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774