Jól halad az atyhai út építése

További szakasz felújítását készítik elő

(0 Szavazat)56 megjelenítés

Folytatják az atyhai, 136A jelzésű megyei út felújítását. A nehézkes körülmények ellenére sikerült befejezni a községet átszelő út aszfaltozását, amelyet csütörtökön, október 27-én adnak át. Ugyancsak csütörtökön adják át a terepet a kivitelező Multipland Kft.-nek a következő, felújítandó szakasz felújítására, amelynek végeztével aszfaltozott út vezet egészen a 13A jelzésű országútig. Az említett több mint öt kilométeres szakaszt hasonlóan újítják fel, mint az előző részt, vagyis a ballaszt és a törtkő réteget követően két réteg aszfalt kerül az útra, emellett megoldják a vízelvezetést, kialakítják a sáncok vonalát, kiépítik az átereszeket, és a bekötőutakon is javításokat végeznek.

A csütörtöki terepátadást követően a kivitelező a földmunkálatokkal kezdi, szélesítve a jelenlegi út nyomvonalát. Tekintve, hogy hamarosan beköszönt a tél, az időjárási viszonyoktól függ ennek a munkafázisnak az alakulása, kedvező feltételek mellett idén elkezdhetik a földmunkálatokat és az út szélesítését.

Az atyhai út helyzete nem ismeretlen, mint arról már korábban beszámoltunk, és Borboly Csaba közösségi oldalán a videonaplókból is kiderül, a több éve holtponton állomásozó ügyet idén júliusban sikerült előmozdítani. Azóta a megyeelnök napi szinten foglalkozott az üggyel, és kéthetente helyszíni látogatásokon igyekezett választ keresni a munkálatok során a lakosok által érkező észrevételekre úgy, hogy a terepszemléken mindig jelen volt a megyeelnökön kívül Hargita Megye Tanácsa munkatársai, Katona Mihály, Korond község polgármestere és a kivitelező képviselője. Borboly Csaba korábbi nyilatkozatai szerint az atyhai út felújítása számtalan nehézségbe ütközött, ezeket pedig úgy sikerült megoldani, hogy mindenki személyesen kilátogatott a helyszínre, kimozdulva az íróasztalok mögül.

A jelenlegi szakasz felújítása közel 4,5 millió lejbe kerül.

Csíkszereda, 2016. október 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774