Jól fizetett mesterségekben kell képzést biztosítani

Újabb együttműködési egyezményt írtak alá a Fogarasy Mihály Műszaki Líceumban

(0 Szavazat)76 megjelenítés

A felek szoros együttműködésének köszönhetően Gyergyó térségében is erősítik a szakképzést. Október 4-én, szerdán újabb együttműködési szerződést írtak alá Hargita Megye Tanácsa és alintézménye Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala, a Fogarasy Mihály Műszaki Líceum, az ARBOR Vállalkozók Szövetsége és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség partnerségében a gyergyószentmiklósi szakközépiskolában. Az egyezmény értelmében egy autószerelő tanműhelyt szerelnének fel.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalon is beszámolt a mai egyezmény aláírásáról (https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1394408793939833/?hc_ref=ARTKQTj2heqOZ6q6S0bfiXh8QrwxX1bdmW0ccyydwJFh_td58ctPK9Zth2ADZ6F2NfE). Mint mondta az iskolák, vállalkozók és az önkormányzatok partnerségében a fiataloknak lehetőséget kell biztosítani a szakmai készségek kifejlesztésére ezt követően pedig a szakemberek elhelyezkedésében is együtt kell működniük, hiszen a megyében szakember hiány van. A megyeelnök ugyanakkor felkérte a feleket, hogy jövőre mérjék fel az autószerelő osztályhoz szükséges eszközök listáját is, amelyet a lehetőségek szerint a megyei tanács is támogat.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége továbbra is segít a kiegészítő képzések, események, munka megbeszélések szervezésében, előadók ide csalogatásában a szakmai képzés erősítése érdekében.

– Azon fiatalok, akik szakmát választanak, az együttműködésnek köszönhetően olyan segítséget kapnak, amellyel az iskola után képesek itthon elhelyezkedni, családot alapítani. Az egyetemet végzettek mellett szakképzett emberekre is szükség van a megyében, hiszen hiány van belőlük – hangsúlyozta a megyeelnök.

Az iskolában tavaly májusban már sor került egy faipari tanműhely felszerelésére vonatkozó egyezmény aláírására, közleményünk itt olvasható.

A Fejlesztési Ügynökség idén februárban elkészített felmérése a 2016-os évre vonatkozóan alábbi linken érhető el:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/a-jo-szakembereket-itthon-is-megbecsulik.html

A szakoktatás témájában végzett felmérésekről, elemzésekről és Hargita Megye Tanácsa kezdeményezéseiről az alábbi linkeken olvashatnak:

http://elemzo.hargitamegye.ro/szakoktatas/

http://hargitamegye.ro/szakoktatas.html

Csíkszereda, 2017. október 4.


[ Szakoktatás ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774