Jó úton haladhatunk Atyhában

Terepszemle és munkamegbeszélés

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Korábbi ígéretéhez híven újra Atyhába látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szombaton, október 8-án, ahol Bíró Barna Botond alelnökkel és Katona Mihály, Korond község polgármesterével közösen megtekintette az elkészült 1 kilométeres leaszfaltozott útszakaszt.

A terepszemle jó alkalom volt arra, hogy egyeztessenek a falut képviselő tanásossal, valamint több helybélivel is elbeszélgettek van-e gond, kifogás a munkálatokkal kapcsolatosan.

– Ígéretet tettem az atyhaiaknak, hogy igyekszem kéthetetne idelátogatni és személyesen meggyőződni, hogy jó ütemben és az elvárásoknak megfelelően haladnak a munkálatok. Azt tapasztaltam, hogy egész más így a falukép, örvendek, hogy különösebb problémák, gondok nem merültek fel – nyilatkozta a látogatás kapcsán a megyeelnök.

A felújított útról készített videófelvétel megtekinthető a megyeelnök közösségi oldalán: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1081710151876367

Borboly Csaba azt is elmondta a helybélieknek, hogy várhatóan október 11-től folytatódnak a munkálatok egészen a kockaköves útig.

– Mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy idén elkészülhessen a teljes munkálat, ez azonban két tényezőtől függ: az időjárástól, hogy legyen kedvező és lehessen dolgozni, illetve a cégtől, hogy legyen rá kellő kapacitása. A szükséges pénzösszeget sikerült máshonnan átcsoportosítanunk e célra, de bízom benne, hogy a Helyi Fejlesztési Programból (PNDL) vissza fogjuk kapni. – fogalmazott Borboly Csaba tanácselnök.

Az út megtekintését követően Borboly Csaba és Bíró Barna Botond a leégett atyhai római katolikus templomról is munkamegbeszélést folytatott a helyi érintettekkel, a megyei tanács támogatásáról biztosítva Adorján Imre plébánost. A tanácselnök örömmel értesült azon kezdeményezésről is, hogy a csíkszeredai Szent Kereszt plébánián az október 9-i perselyadományokat az atyhai templom javára gyűjtik.

Csíkszereda, 2016. október 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774