Jó példákkal ismerkedtek és ismertettek Bács-Kiskun megyében

Szorosabb együttműködés a turizmus több területén

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Hargita megye testvérmegyéje, a magyarországi Bács-Kiskun megye meghívására, egy háromfős delegáció vett részt november 23-24. között az Együttműködés a helyben foglalkoztatásért fórumon a Kecskemét melletti Jakabszálláson. 

A fórum első napja szakmai előadásokkal kezdődött, főként vidéki fejlesztések támogatási rendszerének megismertetésével, Bács-Kiskun megyei és a magyar központi közigazgatás szakemberei által.

A Bács-Kiskun megyei polgármesterekkel folyatott találkozón részt vett Szőcs-Mátyás István, Hargita Megye Tanácsa menedzsment vezérigazgatója, Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás még ki nem nevezett igazgatója továbbá Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület vezetője.

A találkozón Szabó Károly tolmácsolta Borboly Csaba megyeitanács-elnök üdvözletét.

– Szívügyünknek tekintjük a partnerkapcsolatok ápolását és a turisztikai fejlesztéseket, amelyek terén a partner megye példaértékű lépéseket tett – fogalmazott köszöntő soraiban a megyeelnök.

A második nap, a turizmusban megvalósított jó gyakorlatok megismertetéséről szólt, ennek részeként Molnár Sándor bemutatta a Mária Út mentén történt fejlesztéseket reflektálva arra, hogy aki részt vesz egy zarándoklaton, annak az élete minőségi fejlődésen megy át. Az előadások között sok Hargita megye számára is fontos turisztikai téma bemutatásra került, a környezettudatos helyi gyakorlatoktól kezdve, a kerékpár utak és az aktív kikapcsolódási lehetőségek fejlesztésén át a turisztikai brand kialakításáig.

Az alkalom lehetőséget adott a két megye, testvérmegyei kapcsolatainak megerősítésére szakmai vonalon és a további tervek megbeszélésére a kölcsönös tapasztalatcsere céljával. Míg a Bács-Kiskun megyei vezetés a Hargita megyei „Székely termék” mozgalom és védjeggyel kapcsolatos jó gyakorlatok megismerését és meghonosítását tervezi, Hargita megyei turisztikai szakemberek a közeljövőben a lovas turizmus területén szerezhetnek újabb ismereteket a cserekapcsolat révén.

 

Csíkszereda, 2017. november 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774