Jó csapatjátékos az új könyvtármenedzser

Gyulai Arthur a megyei könyvtár ideiglenes vezetője

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Aláírta Gyulai Arthur ideiglenes könyvtármenedzseri kinevezését március 19-én, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az eseményen a munkaközösség mellett jelen volt Kopacz Katalin leköszönő könyvtármenedzser, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Szőcs-Mátyás István menedzsment vezérigazgató.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök megköszönte a nyugdíjba vonuló menedzser munkáját.

– Az elmúlt években tudtuk növelni az olvasók számát és a szolgáltatásokat, saját rendezvények szervezését. Vannak további feladatok: saját források bevonása, pályázatokon való részvétel, nagyobb Európai Uniós együttműködések lebonyolítása, a települési könyvtárak elismerésének növelése, további szakmai programok elindítása, ebben számítunk az új könyvtármenedzser fiatalos lendületére – fogalmazott Borboly Csaba. Elmondta, Kopacz Katalin nyugdíjba vonulásával március 19-én járt le a menedzseri kinevezése, és, hogy továbbra is gördülékenyen menjen a tevékenység, 120 napra ideiglenes menedzsert neveznek ki.

Hargita Megye Tanácsa már meghirdette a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségére a versenyvizsgát, amelyre a jelentkezők a pályázati anyagot, a Kájoni János Megyei Könyvtár tevékenységének menedzsmenttervét (konkrét megoldásokkal, várt eredményekkel és az elvárások teljesítéséhez szükséges források becslésével), nyomtatva és elektronikusan 2018 április 9-ig, 16 óráig nyújthatják be zárt borítékban (aláírás nélkül) Hargita Megye Tanácsa menedzsment vezérigazgatóságának Humánerőforrás részlegére, a megyeháza 132-es irodájában.

Barti Tihamér alelnök hozzáfűzte, ideiglenes megoldásként Gyulai Arthurt azért javasolták, mert Kolozsváron könyvtár szakot végzett, volt rálátása az ottani könyvtári munkára. Ugyanakkor történelem szakos tanárként dolgozott, ami segíthet a fiatalok megszólításában. Közös gondolkodásra buzdította a munkaközösséget, hogyan lehet tovább bővíteni a könyvtár megyei jellegét, éreztetni, hogy ez egy megyei intézmény.

Kopacz Katalin leköszönő könyvtármenedzser köszönet mondott a munkaközösségnek, mert egy igazán jó, összeforrott csapat alakult ki az évek során. Borboly Csaba azt javasolta, hogy az új menedzser is tartson igényt elődje tapasztalatára, a megkezdett jó gyakorlatokat vigye tovább.

– Szeretném, ha bővülne és nyitna a könyvtár a fiatalok fele, elsődleges célnak tartom, hogy a fiatalokat vonzzuk be, ugyanakkor bővítsük a digitalizált állományt is. Jó csapatjátékosnak tartom magam, bízom benne, mindenkivel meg fogom találni a közös hangot és eleget tudok tenni az elvárásoknak – mondta bemutatkozásában Gyulai Arthur, a könyvtár ideiglenes menedzsere.

Csíkszereda, 2018. március 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774