Jelzésekkel segítik a turistákat

Köszönetet mond a Csomád-Bálványos Turizmusfejlesztési Társulás

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Immár harmadik alkalommal szervezte meg idén szeptember 28-án, pénteken a Csomád-Bálványos Turizmusfejlesztési Társulás – melynek létrehozója és fő fenntartója Hargita Megye Tanácsa – a jelzésfestést és turistaösvény-takarítást a Tusnádfürdő – Szent Anna-tó útvonalon.

A tusnádfürdői Adventure Egyesülettel és a Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálat csapataival és hozzájuk csatlakozó önkéntesekkel több mint 30 km turista útvonal került megtisztításra, átnézésre és szükség szerint újrafestésre.

– Elsősorban azokat az útvonalakat tettük rendbe, amelyek minden évben több rangos sportesemény zajlik (MTB Marathon, félmaraton és triatlon vetélkedő), és több ezer idelátogató fordul meg ezeken a szakaszokon. Szeretnénk, ha a környék jó hírét vinnék el és ők is környezettudatosabban járnák az erdőket – nyilatkozta Böjte Csaba-Ernő, a program koordinátora.

A Csomád-Bálványos Turizmusfejlesztési Társulás köszönetét fejezi ki az Adventure Egyesület tagjainak, élükön Butyka Zsolttal, akik terepjáróval könnyítették meg a munkát. A Salvamont részéről külön köszönet György Lászlónak, Molnár Róbertnek és Ruszuly Emesének, akik a terepet biztosították és rögtönzött előadásokat tartottak arról, hogy mi a teendő sérülések vagy balesetek alkalmával. Végül de nem utolsó sorban köszönet a felhívásra csatlakozó önkénteseknek.

– Mindenkinek köszönjük a segítséget, a további értékes együttműködés reményében jövőre is várjuk az érdeklődőket – emelte ki Böjte Csaba-Ernő.

Csíkszereda, 2018. október 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774