Jelentősen bővült az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének technikai felszereltsége

Egy komplex bevetési járművet adtak át

(1 Szavazat)36 megjelenítés

Sikeres pályázatot zárt Hargita Megye Tanácsa, amelynek utolsó részeként a megpályázott komplex bevetési járművet adták át az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) kedden, december 22-én a csíkszeredai megyeháza előtt. Péli Levente projektmenedzser, a megyei tanács munkatársának ismertetője szerint 2008 decemberétől, három vissza nem térítendő támogatású projekt révén, a Központi Régiót alkotó hat megye részére összesen kilencven különleges járművet szereztek be. A harmadik és egyben záróprojektnek köszönhetően, megyénként elnyertek egy-egy különleges bevetési járművet, amelynek révén jelentősen javítanak a sürgősségi bevetések minőségén és reakcióidején. A komplex jármű egy megnövelt átkelési kapacitású, UTV típusú kétéltű járműből, illetve az azt vontató felszerelésekkel ellátott terepjáróból áll.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megköszönte Barti Tihamér alelnöknek és Péli Levente projektfelelősnek a projektekben vállalt szerepüket. – Nagyon eredményes és kiegyensúlyozott a megyei tanács, a felügyelőség és önkéntesek közötti együttműködés. Remélem, a jövőben is folytathatjuk a közös munkát annak érdekében, hogy javíthassunk a közszolgáltatásainkon és önkénteseink, valamint a hivatásos szakemberek időben segíthessenek ott, ahol baj van – hangsúlyozta a megyeelnök.

Gheorghe Pop dandártábornok, az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének egykori vezetője szintén dicsérte az együttműködést, megjegyezve, hogy a megyei tanácsnak köszönhetően jelenleg Hargita megye az egyik legfelkészültebb az országban a hivatásos és önkéntes szakembereket illetően. A közigazgatási szervek és a felügyelőség közti remek együttműködés révén pedig bármikor, bármilyen helyzetben helyt tudnak állni.

Petres Sándor alprefektus szerint dicséretes Hargita Megye Tanácsa részéről a felvállalt projektekhez viszonyuló hozzáállása. Mint mondta, a pályázati lehetőségek közül azokat részesíti előnyben, amelyekre valóban szükség van, és a lakók javát szolgálja. Ezeket sikerre is viszik, ugyanakkor a Központi Régió megyéi közül Hargita megye, mint a régió motorja, elöljárt a projektet illetően – tette hozzá az alprefektus.

Fokozottan veszélyes helyzetekre alkalmas járművet is vásárolt a megyei tanács

Gheroghe Pop kérésére bemutattak egy fokozottan veszélyes helyzetekre alkalmas bevetési járművet is, amelyet Hargita Megye Tanácsa saját forrásból vásárolt a felügyelőség számára, és amely egyedülálló az országban. A tábornok szerint majd minden bevetési járművük biztosítani tudja az elsősegélynyújtást, tűzoltást és a kiszabadítást is, az említett járműnek köszönhetően biztonságosan tudnak szállítani robbanóanyagokat anélkül, hogy veszélybe sodornák a körülötte lévők testi épségét.

A bemutatott autók kapcsán Borboly Csaba megköszönte Péli Levente és Birta Antal, a megyei tanács munkatársainak hozzájárulását a beruházások sikerességéhez, hiszen gyakorlatilag nekik köszönheti a felügyelőség a két különleges járművet.

Csíkszereda, 2015. december 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774