Jelentős támogatás székelykeresztúri önkéntes tűzoltóknak

Védőfelszereléseket vásárolhatnak

(0 Szavazat)23 megjelenítés

Székelykeresztúron két önkéntes tűzoltó egyesület nyert el jelentős támogatást Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett támogatási programjából. A polgármesteri hivatal mellett működő Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete 8.820 lej értékben vásárolhat védőruhákat, a Villám Fulger Önkéntes Tűzoltók Egyesülete pedig 8.400 lejt költhet védőcsizmák beszerzésére.

A támogatási szerződéseket május 19-én írta alá Borboly Csaba tanácselnök és az egyesületek képviselői. Az Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete telephelyén jelen volt Rafai Emil polgármester, Péter Levente tűzoltó egyesület elnöke és csapata valamit Borboly Csaba tanácselnök. A szerződést a tűzoltó múzeumban írták alá. 

A Villám Fulger Önkéntes Tűzoltók Egyesülettel a szerződést az alakulat telephelyén írták alá, részt vett Szali Mózes az egyesület elnöke és csapata, miután megbeszélést tartottak az egyesület működését érintő kérdésekről, megoldandó feladatokról, ugyanakkor felmerült egy térségi hegyimentő csapat megalakításának szükségessége is.

Mindkét egyesület elnöke megköszönte a támogatást, amely nélkül nagyon nehézkes lenne az önkéntes tűzoltócsapatok munkája.

Borboly Csaba megyeelnök elmondta, a megye településeinek életében jelentős szerepe van az önkéntes tűzoltó-alakulatok működésének, a vészhelyzetekben kifejtett pótolhatatlan tevékenységük mellett jelentős a közösségépítő szerepük is, találkozók,- tűzoltóversenyek szervezése által. Éppen ezért támogatják ilyen jelentős mértékben az önkéntes tűzoltó alakulatok működését, további támogatásáról biztosította az egyesületeket és eredményes munkát kívánt.

Rafai Emil polgármester örömmel nyugtázta a településre érkező újabb támogatást a megyei tanács jóvoltából, ugyanakkor méltatta az önkéntes tűzoltók önzetlen munkáját is, amely által nő a biztonságérzet a város lakóiban, hiszen vészhelyzet esetén helyi szakemberek tudnak azonnal közbelépni.

Csíkszereda, 2016. május 20.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774