Jelentős támogatás a csíkszentmártoni polgárvédelemnek

Kisbuszt kaptak az önkéntesek

(0 Szavazat)46 megjelenítés

A csíkszentmártoni Önkéntes Polgárvédelmi Szolgálat svájci partnereinek köszönhetően jelentősen bővült eszközállománya az elmúlt időszakban. Az önkéntes szolgálatot a svájci Operation Villages Roumains szervezet bevette országos programjába, amelynek célja a regionális polgárvédelmi központok kialakítása Romániában. 

Ennek köszönhetően a program folytatásaként egy személyszállításra alkalmas kisbuszt vehettek használatba az önkéntesek szerdán, május 18-án az önkéntes tűzoltók székhelyén. Ugyanitt vehettek át a Kászonaltízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai egy tűzoltó szerkocsit is. A járművek átadásán jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Gergely András, Csíkszentmáron polgármestere, András Zoltán, Kászonaltíz polgármestere, az OVR svájci és romániai képviselői, valamint az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének vezetősége.

Borboly Csaba megyeelnök szerint minden segítséget megérdemelnek a közösség szolgálatában álló önkéntesek, a most átadott járművek hasznát vehetik a térségünkre jellemző nehezen megközelíthető helyeken. A megyeelnök ugyanakkor sok sikert kívánt a tűzoltóknak a versenyeken való minél jobb eredmények eléréséért. A múlt héten rendezett Alcsík és Középcsík Zónaszakasz tűzoltó versenyén Csíkszentmárton tűzoltói nyertek, továbbjutva a megyei fordulóra. Hargita Megye Tanácsa idén is meghirdette önkéntes tűzoltóknak kiírt támogatási programját, amelyen keresztül 200 ezer lejjel támogatja a megye önkénteseit. Az önkéntes tűzoltókról kiadott közleményeinket az alábbi linken olvashatják: http://hargitamegye.ro/hirek/onkentes-tuzoltok.html

Csíkszereda, 2016. május 18.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774