Javaslat a tantestületeknek a gyergyói jó példa alapján

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Azoknak a tanintézetekben, ahol jelenleg nincs igazgató, és ideiglenesen ki kell nevezni valakit, a tantestület javasolhatja a korábbi vezető kinevezését, ha elégedettek a munkájával, és élvezi a kollégák bizalmát. Ennek kapcsán a gyergyószentmklósi jó példa követését javasolta Borboly Csaba.

– Ezekben a napokban zajlik a megye több településén az ideiglenes iskolaigazgatók kiválasztása, a probléma több tanintézetben is fennáll egy értelmetlen miniszteri rendelet miatt – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke a testület december 21-i, Parajdon tartott soros ülésén beszámolt arról, hogy Gyergyószentmiklóson két iskola – a Salamon Ernő Gimnázium és a Kós Károly Általános Iskola – tantestülete is bátor döntést hozott, hiszen a korábbi igazgatót javasolják a tanfelügyelőségnek kinevezni. Mindezt tették annak ellenére, hogy egy rossz miniszteri rendelet szerint, aki részt vett versenyvizsgán, vagy hiányzott a versenyvizsgáról, azt nem lehet a tantestület javaslatára ideiglenesen kinevezni, fejtette ki Borboly Csaba, aki december 21-én ellátogatott a fenyédi iskolába, ahol hasonló a helyzet. A tantestületeknek szóló felhívását Facebook-oldalán is közzétette a megyeelnök: https://www.facebook.com/csaba.borboly/videos/1374624335889995/

Borboly Csaba a gyergyói jó példára hívja fel azon tantestületek figyelmét, amelyeknél jelenleg nincs igazgató, és ideiglenest kell kinevezni, hogy ha meg vannak elégedve a korábbi vezető munkájával, az élvezi a tantestület bizalmát, akkor javasolhatják őt. Továbbá bízik benne, hogy az új oktatási miniszter meg fogja változtatni ezt az értelmetlen rendeletet, amely ebben a formájában, ahogy kiközölték, teljesen diszkriminatív.

Barti Tihamér úgy látja, egy iskola tanári közösségének szakmai és emberi véleménye, ajánlása kellene a legfontosabb legyen ebben az esetben, semmiképp ne valamiféle szubjektív szempontrendszer alapján nevezzék ki a magyar oktatási intézmények vezetőit, hiszen ez a munkavégzés rovására mehet. Az alelnök szerint ugyanakkor olyan vezetőkre van szükség, akik ügyesen tárgyalnak, jó diplomáciai érzékkel rendelkeznek, és akik nem utolsósorban küzdenek a magyar oktatásért, elkötelezettek a magyar ügy iránt.

Csíkszereda, 2016. december 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774