#Itthonvagyunk – Eredményt hirdettünk

Hatalmas érdeklődés övezte Hargita Megye Tanácsának fotó- és novellapályázatát

(0 Szavazat)79 megjelenítés

Közel 250 pályamunka érkezett be a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett #Itthonvagyunk c. fotó- és novellapályázatra, amelyet amatőr és profi kategóriában írtunk ki március 31-én.
- A kijárási tilalom kihívások elé állított mindenkit, de voltak előnyei is annak, hogy az emberek többet vannak otthon, hiszen több idő jut talán az alkotásra is – fogalmazott az április 30-i online eredményhirdetéskor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A zsűri bevallása szerint nehéz volt döntéseket hozni, mindannyian úgy vélekedtek, hogy érdemes volt meghirdetni a pályázatot, mert sok jó személyes történet érkezett, és amit többen érdekesnek találtak, hogy bár a műfajok nem feltétlenül feleltek meg a kiírásnak, ötletgazdag, színvonalas munkákat kaptak.

„Rácáfoltak a pályázók arra a közvélekedésre, hogy a sok betű elijeszti a mai fiatalokat, és hogy nem tudják kifejezni magukat írásban. Hogy erre rácáfoljunk, már csak azért is érdemes volt meghirdetni” – emelte ki a zsűri részéről Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője.

A novellák elbírálásában részt vett: Oláh-Gál Elvira újságíró, író, Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője, Székedi Ferenc újságíró, publicista, Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője és      Borsodi L. László, a Székelyföld Kulturális Folyóirat főszerkesztője.

Feloldva a kategóriákat a novellák esetében három győztest hirdetünk: BORSOS ÁGOTA, RADU RALUCA és BENEDEK M. ELEK. A novellákat az elkövetkező időszakban közzétesszük a közösségi oldalon, Hargita Megye Tanácsának honlapján, valamint a nyertes írások megjelennek a Hargita Népe honlapján is.

A fotók elbírálását elismert Hargita megyei fotósok vállalták: Ádám Gyula, Antal Zsombor, Borbáth Áron, Farkas Gecse Noémi és Kristó Róbert. Az amatőr kategóriában a legjobbnak BLÁGA ESZTER bizonyult, a profi kategória nyertese TURCZA HUNOR.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden pályázónak! A díjak értéke egyenként 500 lej.

Az online eredményhirdetésről készült film itt érhető el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/836363733513036

 

Csíkszereda, 2020. április 30.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774