#Itthonvagyunk – Eredményt hirdettünk

Hatalmas érdeklődés övezte Hargita Megye Tanácsának fotó- és novellapályázatát

(0 Szavazat)78 megjelenítés

Közel 250 pályamunka érkezett be a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett #Itthonvagyunk c. fotó- és novellapályázatra, amelyet amatőr és profi kategóriában írtunk ki március 31-én.
- A kijárási tilalom kihívások elé állított mindenkit, de voltak előnyei is annak, hogy az emberek többet vannak otthon, hiszen több idő jut talán az alkotásra is – fogalmazott az április 30-i online eredményhirdetéskor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A zsűri bevallása szerint nehéz volt döntéseket hozni, mindannyian úgy vélekedtek, hogy érdemes volt meghirdetni a pályázatot, mert sok jó személyes történet érkezett, és amit többen érdekesnek találtak, hogy bár a műfajok nem feltétlenül feleltek meg a kiírásnak, ötletgazdag, színvonalas munkákat kaptak.

„Rácáfoltak a pályázók arra a közvélekedésre, hogy a sok betű elijeszti a mai fiatalokat, és hogy nem tudják kifejezni magukat írásban. Hogy erre rácáfoljunk, már csak azért is érdemes volt meghirdetni” – emelte ki a zsűri részéről Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője.

A novellák elbírálásában részt vett: Oláh-Gál Elvira újságíró, író, Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője, Székedi Ferenc újságíró, publicista, Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője és      Borsodi L. László, a Székelyföld Kulturális Folyóirat főszerkesztője.

Feloldva a kategóriákat a novellák esetében három győztest hirdetünk: BORSOS ÁGOTA, RADU RALUCA és BENEDEK M. ELEK. A novellákat az elkövetkező időszakban közzétesszük a közösségi oldalon, Hargita Megye Tanácsának honlapján, valamint a nyertes írások megjelennek a Hargita Népe honlapján is.

A fotók elbírálását elismert Hargita megyei fotósok vállalták: Ádám Gyula, Antal Zsombor, Borbáth Áron, Farkas Gecse Noémi és Kristó Róbert. Az amatőr kategóriában a legjobbnak BLÁGA ESZTER bizonyult, a profi kategória nyertese TURCZA HUNOR.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden pályázónak! A díjak értéke egyenként 500 lej.

Az online eredményhirdetésről készült film itt érhető el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/836363733513036

 

Csíkszereda, 2020. április 30.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, január»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774