Itthon is van jövő-Ismerjük meg egymást fiatal vállalkozók!

A vállalkozó kedvet élénkítenék Gyergyószéken is

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, az Arbor Válalkozók Szövetsége és a Romániai Patronátus Hargita Megyei Kirendeltsége szervezésében november 22.-én, pénteken került sor az Itthon is van jövő - Ismerjük meg egymást fiatal vállalkozók! című gazdasági fórumra, az E-COOL elnevezésű projekt helyi érintett találkozójára.

A fórum célja a fiatal vállalkozók fejlesztése, továbbá a vállalkozói készségek, aktuális pályázati lehetőségek és támogatási formák ismertetése volt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, a vállalkozók számára több területen is segítséget kell nyújtani, hogy kellőképpen fejleszteni tudják saját vállalkozásaikat. Erre kifejezetten jó lehetőséget ad az inkubátorház, amely lehetővé teszi a fiatal vállalkozások bemutatkozását szélesebb körben és a szakmai tanácsadásban is nagy szerepet játszik.

A megyei tanács elnöke szerint ugyanakkor az ügyintézések folyamatában, a marketing tevékenységekben is segítséget kell nyújtani, valamint a start-upok sikeres kivitelezésében és a minőségi brand-ek létrehozásában, mert így lehetőség nyílik külföldön is megismertetni termékeiket, szolgáltatásaikat.

Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke szerint a régi tapasztalatok átadása rendkívül fontos a fiatal vállalkozók számára. Hozzá tette, Gyergyó - térségében is létesítenének inkubátorházat. Irodahelységet, valamint jogi, marketing, és könyvelői kérdésekben segítséget nyújtva a kezdő vállalkozók számára. Élénkítve ezzel a gyergyóiak vállalkozó kedvét

Bajkó Tibor, az Arbor vezetője úgy fogalmazott, hogy akkor alakítható ki egy egészséges gazdasági környezet Hargita megyében, ha még több fiatal indítja el vállalkozását és itthon igyekszik megvalósítani elképzeléseit, terveit hosszútávon.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége egy egységes online platformot készít elő, amely felvezeti a beruházási lehetőségeket és segíteni majd a kezdő vállalkozókat az információszerzésben és kapcsolatépítésben, mindezek mellett pedig a cégek szolgáltatásait, termékkínálatát összesíti majd, mutatta be Király Szabolcs az ügynökség munkatársa.

Erőss Bea, az E-COOL projekt menedzsere elmondta következő lépésként, olyan oktatási intézményeket kutatnak fel, amelyek aktívan részt vállalnak a fiatalok vállalkozói kedvének növelésében. A hosszú távon pedig egy akcióterv elkészítése a cél, amely egy összetett alapot nyújthat a jelenlegi, valamint a jövőbeni fiatal vállalkozok számára.

Az eseményen jó példaként mutattak be több sikeres vállalkozást is. Tóth Orsolya a Moorsini Sewing design megálmodója szerint, egy vállalkozónak bátran kell kitartani elképzelései mellett, a nehézségek ellenére is. Lovász Árpád a Grafit-Stúdió vezetője pedig egy olyan elképzelést mutatott be, amely hiányt képezett a romániai piacon. A vállalkozó több alkalommal is olyan termékek előállításán gondolkozott, amelyek még nem fellelhetőek a megyében.

 

Csíkszereda, 2019. november 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774