Iskola másként program idén még színesebben

Hargita Megye Tanácsa és alintézményei egész évben várják a látogatókat

(0 Szavazat)117 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa és alintézményei már év elején összesítették, hogy tavasszal az Iskola másként program keretében mivel várják a látogatókat. Ezzel kapcsolatban a megyei tanács megkeresi az iskolákat a tanfelügyelőségen keresztül annak érdekében, hogy már most induljon el a szervezési munka, annak érdekében, hogy majd a program során minél tartalmasabb és tanulságosabb látogatásokat szervezhessenek a diákoknak. Ettől a tanévtől a tanintézetek szabadon szervezhetik meg a programot a szaktárca által javasolt időszakokban, így elkerülhető az előző évek zsúfoltsága, amikor egy-egy intézmény naponta több iskola diákjait is fogadta.

Az alintézmények ajánlatai között találunk néprajzi kiállításokat, kézműves foglalkozásokat, népi mesterségeket, hangszerek ismertetését célzó tevékenységeket. A Hargita Kiadó a szerkesztőségi munkát népszerűsítené idén is, így júniusban négy-öt diákkal szeretne együtt dolgozni. A Kájoni János Megyei Könyvtár az elemi iskolásoknak és a gimnazistáknak is készül programokkal. A Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat tevékenysége bemutatása mellett az iskolák kérésére kirándulásokat is szerveznek. A Hargita Megyei Kulturális Központ pályaorientáció és önkéntesség témában várja a középiskolásokat. A Hargita Megyéért Egyesület a diákokat az illető iskola környékén fellelhető székely kapukkal ismertetné meg. A megyei tanács Fejlesztési Ügynöksége pedig gyárlátogatásokat szervez a diákoknak, valamint az ügynökség munkatársai az osztályfőnöki órákra is ellátogatnának intézmények szakembereit vagy sikeresen vállalkozó fiatalokat hívva magukkal. Mindezek mellett a Megyeháza Galéria is várja látogatóit a hét bármely napján, hétköznap 8–12 óra között tárlatvezetés is igényelhető.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke pozitívan értékelte a miniszteri rendeletet, amely alapján ettől a tanévtől szabadon szervezhetik meg a tanintézetek az Iskola másként programot, hiszen így több lehetőség kínálkozik a diákok számára, hogy még jobban megismerjék a körülöttük működő intézményeket. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a látogatásoknak legyen tartalmuk, és a középiskolás diákok minél jobban megismerjék a szakuknak megfelelő lehetőségeket a megyében.

– Hargita Megye Tanácsa és alintézményeink az év bármely időszakában várják az érdeklődőket – tette hozzá a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa alintézményeinek listája az intézmény honlapján érhető el.

A megyei tanács gyakornokokat is rendszeresen fogad egész évben, akik az intézmény munkáját segítve betekinthetnek annak munkájába.

A megyeháza-látogatásokon tavaly készült fotókat az alábbi linken tekinthetik meg:
https://www.facebook.com/hargitamegye/photos/?tab=album&album_id=1179364205420649

Csíkszereda, 2017. január 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774