Iochom Zsolt munkáit állították ki az olaszországi Genovában

Európai vándorkiállítás és partnertalálkozó a CreArt projektben

(0 Szavazat)68 megjelenítés

A 2015-ös CreArt európai vándorkiállítás Én és a város (The City and me) címmel november 20-án, pénteken délután nyílt meg három genovai galériában. A Hargita Megye Tanácsa partnerségével megvalósuló CreArt – A kreativitás fejlesztése a kultúra területén Európa városaiban (Network of Cities for Artistic Creation) európai uniós projekt keretében szervezett 2015. évi európai vándorkiállítás utolsó állomáshelyén 2016. január 10-ig tekinthető meg Európa tizenkét régiója húsz képzőművészének alkotása.

A Hargita megyei művészek közül a 2015-ös Én és a város CreArt Nemzetközi Vándorkiállításon való részvételre, melynek idén Pardubice (Csehország) és Linz (Ausztria) után Genova (Olaszország) ad helyet, Lucas Cuturi nemzetközi kurátor Iochom Zsolt csíkszeredai fotográfus alkotásait választotta be. A november 20-i megnyitóünnepségen részt vett a Hargita megyei nyertes pályázó is, akinek fekete-fehér alkotásait a Bianco Palota kiállítóterében láthatják az érdeklődők. A kiállítás anyagából mintegy ezer képeslap készült, amelyekből a tárlatlátogatók tetszés szerint magukkal vihettek.

 
Partnertalálkozó a vándorkiállítás helyszínén

A kiállítást megelőzően Genova adott helyszínt a projekt partnertalálkozójának is, amelyen a többi partner képviselői mellett Hargita Megye Tanácsát Zonda Erika projektmenedzser és Ábrahám Margit pénzügyi felelős képviselték. A partnertalálkozón a résztvevők ismertették a CreArt projekt eddigi eredményeit, megbeszélték a következő évi tevékenységeket, továbbá a projekt menedzsmentjével és népszerűsítésével kapcsolatosan felmerülő kérdéseket vitatták meg. A partnerek arról is döntöttek, hogy a 2016-os nemzetközi kiállítások mindhárom helyszínén – Kaunas (Litvánia), Kristiansand (Norvégia) és Aveiro (Portugália) – részt vehetnek a Luisa Santos kurátor által kiválasztott alkotások készítői.
 

Még lehet jelentkezni a 2016-os vándorkiállításra

Hargita Megye Tanácsa idén is pályázatot hirdet azon képzőművészek számára, akik szeretnék bemutatni alkotásaikat a CreArt projekt keretében szervezett 2016-os nemzetközi kiállításokon, melynek témája „Jegyzetek a jövőről” („Notes on Tomorrow”). Benevezhetnek azok a képzőművészek, akik Hargita megyében születtek, vagy itt élnek. Nincsenek műfaji kötöttségek – lehet festészet, szobrászat, fotó, fotogram, installáció, videoművészet, design, hagyományos vagy digitális grafika, akár vegyestechnikák vagy egyéni művészi eljárással készült alkotás. A jelentkezés határideje 2015. november 27. Az ügycsomót Hargita Megye Tanácsánál kell iktatni, az iktatóban (530140, Csíkszereda, Szabadság tér 5., Hargita megye) munkanapokon: hétfő–csütörtök: 8.00–16.30 között, péntek: 8.00– 14.00 között.

A pályázatok elbírálását egy Hargita Megye Tanácsa által kinevezett szakmai zsűri végzi, amelynek tagjait a művészetek és a kultúra képviselői alkotják, beleértve a technikai személyzetet és a projektcsapat tagjait is.

Bővebb információt és a jelentkezési lapot itt találják.

A Kultúra 2007–2013 program keretében támogatást nyert, kulturális együttműködést célzó CreArt elnevezésű projekt tevékenységeinek középpontját a kreativitás és a művészet képezi. Koordinátora a Fundation Municipal de Cultura, Ayutamento de Valladolid (Valladolid Város Önkormányzatának Kulturális Alapítványa), további partnerek: Lecce Város Önkormányzata (Olaszország), Genova Város Önkormányzata (Olaszország), 1d11 Alapítvány (Hollandia), Arad Megyei Kulturális Központ (Románia), Vilnius Város Önkormányzata (Litvánia), Aveiro Város Önkormányzata (Portugália), Pl.ARTKOMAS (Kaunas, Litvánia), Linz Város Önkormányzata (Ausztria), Kristiansand Város Önkormányzata (Norvégia), Pardubice Város Önkormányzata (Csehország), Horvátországi Művészek Egyesülete (Zagreb, Horvátország).

 
Csíkszereda, 2015. november 23.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774