Magyarországi partner segíti a Hargita megyei fiatal vállalkozókat

Innovatív vállalkozásötleteket kutatnak fel

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Az összegyűjtött innovációk Hargita megyei hasznosításában és értékesítésében vállal szerepet a magyarországi Valor Hungariae Zrt., amellyel március 3-án, kedden Hargita Megye Tanácsa együttműködési megállapodást írt alá. A cég képviselőivel széles körű egyeztetéseket tartottak megyeszerte a megyei tanács fiatal vállalkozásokat támogató programjáról. A magyarországi zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztériummal működik együtt a magyar innovációs ötletek felkutatásában és azok felkarolásában, inkubálásában.

Jól jön a magyarországi partner közreműködése Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, mert a jövőben több vállalkozói inkubátorházat és ipariparkot is létrehoznának, annak érdekében, hogy fejlett hálózat álljon a vállalkozni vágyók rendelkezésére.
A zrt. képviselete a megállapodás aláírása után a The House nevű csíkszeredai coworking irodában dolgozó fiatalokkal is egyeztetett, Csíkszentdomokoson a majdani ipari park elképzeléseit mutatták be, Csíkmadarason pedig a Garden Proiect laborjában jártak. Székelyudvarhelyen a megyei tanács által is alapított Harghita Business Center működéséről tárgyaltak, Székelykeresztúron pedig az ottani inkubátorház terveiről egyeztettek, illetve a vágóhíd ügyéről.
– Jól fizető munkahelyeket akarunk létrehozni, ehhez keresünk partnereket. Örvendünk, hogy a magyar kormány továbbra is odafigyel Székelyföldre. Az is látszik Magyarországról, hogy itt vannak innovatív vállalkozások, jó ötletek. Ma a fiatal vállalkozókat mutattuk be, olyan vállalkozókat, akik magas bérezést tudnak biztosítani. Ezt támogatjuk, és ehhez intézményrendszert fogunk kiépíteni az inkubátorházak és az ipari parkok révén. Hisszük, hogy ezeknek az erőfeszítéseinknek hosszú távú hatásai lesznek. Új típusú munkahelyekre van szükség, amelyeket támogatással fiatal vállalkozóink tudnak létrehozni – nyilatkozta Borboly Csaba.
A megállapodás szerint Hargita Megye Tanácsa felkutatja a megyében a vállalkozói jó példákat, és felterjeszti a Valor Hungarae Zrt.-hez, amely majd megvizsgálja, hogyan tudja támogatni őket.
– Az a feladatunk, hogy a magyar innovációkból terméket állítsunk elő, Székelyföldön ebben nincs hiány. A két nap alatt megtapasztaltuk, mennyire kreatívak az emberek. Ez egy biztos alapja a gazdaság növekedésének. Korszerű világunkban csak az innováció viszi előre a gazdaságot. Fejlődési lehetőségek vannak, és meggyőződésem, hogy a magyarországi vállalatok is érdekeltek lesznek az itteni befektetésekben – fejtette ki Lepsényi István, a zrt. vezérigazgatója, kiemelve, hogy a megyei fejlesztési elképzeléseken látszik, hogy évtizedekre szólnak, Székelyföld erősségeire alapozzák őket, legyen szó mezőgazdaságról vagy az IT-technológiáról.

Csíkszereda, 2020. március 4.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774