XIII. Pedagógusok Fóruma, 2011. november 18–20.

(0 Szavazat)46 megjelenítés

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa szervezésében immár XIII. alkalommal kerül sor a jól ismert Pedagógusok fóruma elnevezésű programra 2011. november 18–20. között. Az idei őszi esemény társszervezője a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum.

Már a múlt évi őszi fórum alkalmával megpróbáltunk eleget tenni annak az igénynek, hogy a szórványban is megrendezzük a programot. Így a tavaly őszi fórum helyszínéül Besztercét választottuk, bővítve a program földrajzi kereteit, hogy ezáltal is minél szélesebb körben tudjuk segíteni a nevelői-oktatói munkát. Egy másik fontos tényező, melynek hatására közeledni kívánunk a szórványtelepülésekhez, Hargita Megye Tanácsa – mint a program fő támogatója és társszervezője – szórványprogramjának célkitűzései. Mint tudjuk, az intézmény az erdélyi magyar szórványközösségek megmaradása és fejlődése iránt sajátos felelősséggel viseltet. Ennek érdekében intézményesített kapcsolatokat kíván kialakítani a szórványmegyék magyar közösségeivel. A szórványban és a Székelyföldön tevékenykedő pedagógusok és tanintézetek jelentik az egyik legtermékenyebb táptalajt a tömbmagyarság és a szórványtelepülések közötti viszony felvirágoztatására, hiszen ők azok, akik a jövő nemzedékét nevelik, alakítják, munkájuk révén erősíthetik identitás- és magyarságtudatukat.
Az idei őszi pedafórumot szintén a szórványban, pontosabban Kolozs megyében, Tordán, a Sun Garden Hotelben szervezzük meg.
A XIII. fórum témája az önismeret és a konfliktuskezelés. Az előadásokat és a csoportfoglalkozásokat magas rangú, a témában ismert és elismert szakemberek tartják majd, mint Szekszárdi Júlia, a Veszprémi Egyetem Pszichológia-Pedagógia Fakultásának neves oktatója, konfliktuskezelési tréner, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem vendégelőadója, valamint Zörgő Éva, aki szintén a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen adjunktusként neveléslélektant, logopédiát és módszertant ad elő.
A helyek száma korlátozott, összesen 55 fő, ebből 40 személy a csíki régióból, 15 pedig a szórványvidékről. A jelentkezők a jelentkezési sorrend alapján vehetnek majd részt a programon. A részvételi díj 30 lej, amit majd a helyszínen lehet kifizetni. A jelentkezési lap letölthető a www.cstit.ro, valamint a www.oktatas.hargitahalo.ro honlapokról, a kitöltött űrlapokat pedig a pedaforum@yahoo.com e-mail címenű vagy a 0266-371266-os faxszámon várjuk legkésőbb november 14-ig.
A továbbiakban felmerülő kérdéseikre Mihály Emőke, a fórum főszervezője ad választ a 0743-682279-es telefonszámon.
A fórum tizenharmadszorra Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, valamint a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság támogatásával jött létre.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774